Újra itt a nyár!

A következő egy-két napban labilizálódik a légkör, írja előrejelzésében a meteorológiai szolgálat, ami számunkra azt jelenti, hogy újra megnő az esélye a nyárra jellemző záporokra, zivatarokra. Ehhez nagyban hozzájárul, hogy az elmúlt napok kellemesen enyhe időjárása után újra felpörög a nyár.

Már most, ezen a hajnali órán is kimondottan enyhe az idő, Budapesten 15-17 fokot mérnek, de az ország leghidegebb részein sincs hidegebb 8 foknál. Délelőtt már mindenhol legalább 20 fok lesz árnyékban, az ország nyugati részein már ekkor előfordulhatnak záporok, zivatarok.

Délután már jellemzően 26-29 fok várható, záporok-zivatarok pedig a Tiszántúl északi részének kivételével bárhol előfordulhatnak. Emiatt Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék kivételével mindenhol első fokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben zivatarok veszélye miatt.

Éjszakára csak 17-22 fokig hűl csak a levegő, meleg éjszakánk, majd még melegebb péntekünk lesz, a hétvégétől pedig már újra kánikulai időnk lesz, a jövő hét első felében már 30 fok feletti maximumokra számíthatunk.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.