A Waldorf-iskoláknak nem fáj az új köznevelési törvény

Az Index cikke szerint a waldorfosokat megnyugtatták az EMMI-ben, hogy az új köznevelési törvény nem árt majd nekik. Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője beszélt erről a lapnak.

A törvény számos eleme ugyan szembe megy azzal a gyakorlattal, ami a Waldorfokban megy, de ezek egy része kikerült a törvény végleges változatából, más részeit majd a NAT-on (Nemzeti Alaptanterv) keresztül oldják fel, illetve a nem egyértelmű részeit majd úgy értelmezi az állam, hogy az a Waldorfnak ne fájjon. Legalábbis ezt ígérték a minisztériumi vezetők.

Waldorfos hangulat.

A Waldorf hálózatnak 45 iskola és 59 óvoda a tagja Magyarországon, és összesen 10 ezer gyerek jár az intézményekbe.  (Index)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.