A Waldorf-iskoláknak nem fáj az új köznevelési törvény

oktatás
2019 július 19., 13:14
comments 132

Az Index cikke szerint a waldorfosokat megnyugtatták az EMMI-ben, hogy az új köznevelési törvény nem árt majd nekik. Szabó Zoltán, a Magyar Waldorf Szövetség ügyvezetője beszélt erről a lapnak.

A törvény számos eleme ugyan szembe megy azzal a gyakorlattal, ami a Waldorfokban megy, de ezek egy része kikerült a törvény végleges változatából, más részeit majd a NAT-on (Nemzeti Alaptanterv) keresztül oldják fel, illetve a nem egyértelmű részeit majd úgy értelmezi az állam, hogy az a Waldorfnak ne fájjon. Legalábbis ezt ígérték a minisztériumi vezetők.

Waldorfos hangulat.
photo_camera Waldorfos hangulat.

A Waldorf hálózatnak 45 iskola és 59 óvoda a tagja Magyarországon, és összesen 10 ezer gyerek jár az intézményekbe. (Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.