Az emberiség történetének eddigi legnyugtalanítóbb fejleménye nem a feltartóztathatatlan klímakatasztrófa, hanem az egyszerre élőszereplős ÉS animációs Macskák film előzetese egyenesen a Pokolból

A szüleim gyerekkoromban sok Andrew Lloyd Webber musicalt hallgattak otthon, de sosem gondoltam, hogy valaha édes nosztalgiával gondolok majd vissza a vasárnap délután harsogó Sunset Boulevardra, egészen míg ma délelőtt meg nem néztem az új, egyszerre élőszereplős és animációs Macskák film előzetesét.

A filmet a jelenlegi tervek szerint idén december 20-án fogják bemutatni, de erre abban az értelemben nem vennék mérget, hogy az előzetesre adott mai reakciók alapján előbb tör ki a Föld valamennyi kontinensére kiterjedő erőszakos világlázadás, mint hogy ezt a dolgot ártatlan emberek előtt levetítsék.

Mielőtt folytatnám, esetleg nézzék meg a trailert, amiben

  • a legnagyobb világsztárok, mint Taylor Swift, Judy Dench és Idris Elba arcát tették
  • ilyen félig animált,
  • emberszabású,
  • néha csak saját szőrükben,
  • néha szőrmebundában,
  • néha ruhában ábrázolt,
  • egyes női (nőstény?) szereplők esetében emberi mellekkel rendelkező
  • horrormacskák testére.

A Guardian össze is gyűjtött néhány reakciót, ezek alapján is úgy tűnik, hogy a film készítői valamilyen veszedelmes dolgot szabadítottak el.

(Kinek kell szólni az ilyen rémség miatt? Egy papnak?)

(Szánalmas a macskám, hogy nincs ilyen melle.)

(Még szerencse, hogy Grumpy cat ezt már nem élhette meg.)

Ezen kívül is van egyébként valami nyugtalanító a levegőben idén nyáron.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.