Bombákkal bosszulta meg Törökország az erbili alkonzul meggyilkolását

A török légierő az utóbbi hónapok legnagyobb támadását hajtotta végre Irak kurd területén - jelentette be csütörtökön a török kormány. Állításuk szerint a PKK nevű kurd milícia állásait bombázták a hegyek között. 

A légitámadásokat bosszúból indították, mert szerdán Erbliben, az iraki kurdok fővárosában lelőtték Törökország alkonzulját. A diplomata haláláért a török kormány szerint a PKK a felelős. A PKK közölte, hogy nem ők ölték meg az alkonzult. A gyilkosság elkövetőit nem kapták el, és egyetlen szervezet sem vállalta magára. (defense post)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.