Bombákkal bosszulta meg Törökország az erbili alkonzul meggyilkolását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A török légierő az utóbbi hónapok legnagyobb támadását hajtotta végre Irak kurd területén - jelentette be csütörtökön a török kormány. Állításuk szerint a PKK nevű kurd milícia állásait bombázták a hegyek között. 

A légitámadásokat bosszúból indították, mert szerdán Erbliben, az iraki kurdok fővárosában lelőtték Törökország alkonzulját. A diplomata haláláért a török kormány szerint a PKK a felelős. A PKK közölte, hogy nem ők ölték meg az alkonzult. A gyilkosság elkövetőit nem kapták el, és egyetlen szervezet sem vállalta magára. (defense post)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.