Kövér szerint is törvényt szegett Orbán, ezért megkérte, hogy módosítsa a jogszabályt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Miután Szél Bernadett számonkérte, Kövér László házelnök maga is elismerte:

a miniszterelnök évek óta nem teljesíti egy törvényi kötelezettségét. Egy 2004-es jogszabály ugyanis előírja a mindenkori kormányfőnek, hogy az Európai Tanács ülésről be kell számolnia az Országgyűlés előtt.

A független képviselő a 2050-es uniós klímacél vétójára akart rákérdezni Orbánnál, de beszámoló híján ez nem történhetett meg. Bár a szabályszegés tényét a házelnök is megerősítette, 

szigor helyett inkább levelet írt a miniszterelnöknek, "kérve a gyakorlat és a szabályozás felülvizsgálatát és azok egymáshoz igazítását."

"Ha Kövér László Orbán Viktor együttműködésben meghekkelni az országgyűlési törvényt, (..) nyilvánvaló lesz az, hogy a magyar országgyűlés még kevésbé tudja azt a feladatát betölteni, amiért az egész rendszert működtetjük,"

reagálta Szél Bernadett az RTL Klubnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.