Kövér szerint is törvényt szegett Orbán, ezért megkérte, hogy módosítsa a jogszabályt

Miután Szél Bernadett számonkérte, Kövér László házelnök maga is elismerte:

a miniszterelnök évek óta nem teljesíti egy törvényi kötelezettségét. Egy 2004-es jogszabály ugyanis előírja a mindenkori kormányfőnek, hogy az Európai Tanács ülésről be kell számolnia az Országgyűlés előtt.

A független képviselő a 2050-es uniós klímacél vétójára akart rákérdezni Orbánnál, de beszámoló híján ez nem történhetett meg. Bár a szabályszegés tényét a házelnök is megerősítette, 

szigor helyett inkább levelet írt a miniszterelnöknek, "kérve a gyakorlat és a szabályozás felülvizsgálatát és azok egymáshoz igazítását."

"Ha Kövér László Orbán Viktor együttműködésben meghekkelni az országgyűlési törvényt, (..) nyilvánvaló lesz az, hogy a magyar országgyűlés még kevésbé tudja azt a feladatát betölteni, amiért az egész rendszert működtetjük,"

reagálta Szél Bernadett az RTL Klubnak.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.