Beköszöntött az az üzekedési időszak, tavaly 4800 őzet ütöttek el az utakon

közlekedés
2019 július 20., 11:40
comments 92

Gagyi István, a Vas Megyei Vadászkamara elnöke a Vaol.hu-n arra figyelmeztetett, hogy pár napja kezdődött meg az őzek párzási időszaka, és ilyenkor nem ritka, hogy az állatok szokatlan időpontokban, nappal is megjelennek az utakon, ezért most körültekintőbben kell vezetni.

photo_camera Fotó: Balázs Attila/MTI/MTVA

Gagyi figyelmeztette arra is, hogy ott is találkozhatunk vaddal, ahol ezt nem jelzi külön a tábla. A becslések szerint az országban jelenleg mintegy 380 ezer őz él, tavaly pedig csaknem 4800 őzet ütöttek el Magyarország útjain. Ezeknek a vadelütéseknek a jelentős része éppen ebben az üzekedési időszakban történt, amikor a bakok nem igazán tudnak másra koncentrálni a suták felhajtásán kívül. Ez az időszak 2-4 hétig tart, így az autósoknak augusztus közepéig jobban kell figyelniük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.