Háromhetes szabadságra küldte Orbán a kormányt

Három hét szabadságot ad a miniszterelnök a kormánynak, a július 30-i ülést követően legközelebb csak augusztus 21.-én találkozik, írja az Mfor.hu. Elképzelhető, hogy a parlamenti képviselőkre még hosszabb szünet vár, figyelmeztet a lap. Ha Kövér László házelnök a májusi EP-választások előtti egy hónapos szünethez hasonlót rendel el, akkor elképzelhető, hogy csak önkormányzati választások után, október végén tartja első őszi ülését az országgyűlés. 

Fotó: JULIEN WARNAND/AFP

Orbán Viktor még tavalyi nyaralása előtt beszélt a politika és a szabadság viszonyáról. Kijelentette: nem szereti azokat a politikusokat, akik arra panaszkodnak, hogy nehéz a munkájuk.

"A miniszterelnöknek az a dolga, hogy fitt, jókedvű és egészséges ember benyomását keltse, de ez nem mindig van így, és amikor az ember fárad, akkor türelmetlen,"

tette hozzá.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.