Több mint tízezren tüntettek Moszkvában, mert kizárták az ellenzéki jelölteket a szeptemberi választásról

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A moszkvai rendőrség szerint 12 ezren tiltakoztak szombat délután az orosz fővárosban, miután 

a hét elején a választási bizottság kizárta a szeptember 8-i helyhatósági választásokról az ellenzéki és független indulók többségét.

A döntést azzal indokolták, hogy hamis aláírásokat találtak az ajánlóíveiken. A tüntetés szlogenje az „Ez a mi városunk!” volt, beszédet mondott többek közt Alekszej Navalnij ellenzéki vezető is, aki a kizárásról szóló határozat felülvizsgálatát követelte. 

Fotó: MAXIM ZMEYEV/AFP

A megelőző helyhatósági és regionális választásokon a hatalmon lévő Egységes Oroszország jelentősen visszaesett, az életszínvonal stagnálása és a népszerűtlen nyugdíjkorhatár-emelés miatt. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.