150 forintért a földre rántott egy 81 éves nőt, de az ellopott szentképeket még aznap visszaküldte neki

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfi ellen, aki idén április végén Szikszón odafutott egy templomba igyekvő 81 éves mozgásszervi problémákkal küzdő asszonyhoz, és mellé érve erősen megrántotta a bal karján lévő táskáját, amitől az idős nő a mellkasára érkezve a földre zuhant. 

A férfi a földön fekvő sértettől elvette a táskát az abban lévő 150 Ft összegű készpénzzel, személyes tárgyakkal, így szemüveggel, zsebkendővel, lakáskulccsal, fésűvel, valamint 15 db szentképpel együtt, majd elszaladt a helyszínről. 

A nő segítségért kiabált azzal, hogy kirabolták, mire egy arra járó férfi felsegítette, és a vádlott után szaladt, de szem elől tévesztette.

A vádlott még aznap a pénz kivételével valamennyi eltulajdonított tárgyat a szentképekkel együtt a sértett szomszédjában lakó nőnek odaadta azzal, hogy azt az asszonynak adja vissza. A földre rántott nő 8 napon belül gyógyuló csípőzúzódást és hámsérülést szenvedett el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott bűncselekmény felismerésére vagy elhárításra, idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt. (Ügyészség)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.