140 medve kilövésére adott engedélyt a román környezetvédelmi miniszter

ÁLLAT
2019 július 23., 14:45
comments 192

Graţiela Gavrilescu román környezetvédelmi miniszter hétfőn jelentette be, hogy 140 medve kilövését engedélyezi a beavatkozási kvóta keretében, mert egyre több medvetámadás történik. A miniszter hozzátette, utasította a környezetőrséget, hogy bírságolja meg azokat, akik törvénytelenül etetik a medvéket, beleértve az állampolgárokat is.

link Forrás

Védeni kell a fajt, de ügyelnünk kell az emberekre is. Csalódott vagyok, amikor azt látom a tévében, hogy magunkhoz szoktatjuk a medvéket (...), kidobjuk a hulladékokat és így lehetőséget teremtünk, hogy lejöjjenek a hegyről és bemenjenek egyes városokba” - mondta Gavrilescu. Hozzátette, hogy európai uniós pénzekből újabb medvemenhelyet hoznak létre, elkezdik az egyedszám pontos meghatározását és fülszámozását is. (Székelyhon.ro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.