Harrach bejelentette: Zöldfordulatot vesz a KDNP

"A Fidesz kereszténydemokrata fordulatot vett, ami persze nem azt jelenti, hogy kifogták a szelet a vitorlánkból, hanem azt, hogy az általunk képviselt hagyományos kereszténydemokrata értékek közös lendületet kaptak," mondta a KDNP frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak. Harrach Péter azontúl, hogy értékelte a tavaszi ülésszakot, beszélt pártja őszi terveiről is:

"ilyen a keresztény kultúra védelme, az említett közösségek erősítése, a szociális kérdések és a teremtésvédelem ügye. Ez utóbbi eddig is programunk része volt, de az aktuális kihívások arra késztetnek minket, hogy nagyobb figyelmet fordítsunk erre a kérdésre.”

Kijelentette: a klímavédelem fontos kérdés, "de annak pártpolitikai célok szolgálatába állítása és a pánikkeltés megengedhetetlen." 

"Az ügy fontossága és a védelmi felelősség keresztény eredete arra késztet minket, hogy ezentúl aktívabban és mélyebben foglalkozzunk környezetünk védelmének politikai vonatkozásaival,” 

tette hozzá, de konkrét javaslatokról, ötletekről nem beszélt. 

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.