Külföldi nyomozás után emberiesség elleni bűncselekménnyel is meggyanúsították Hasszán F.-et

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az elmúlt hónapok nyomozási munkája után, amit részben külföldön, például Máltán végeztek, emberiesség elleni bűncselekménnyel is meggyanúsította a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Hasszán F.-et, írja az MTI. 

"Mindezek alapján a megalapozott gyanú tovább erősödött, az elkövetési idő pedig pontosabban körülhatárolhatóvá vált,"

közölte az ügyészség. A 27 éves szír férfit a beszerzett bizonyítékok alapján már kihallgatták.

Emberiesség elleni bűncselekménnyel az gyanúsítható, aki "a lakosság elleni átfogó vagy módszeres támadás részeként mást személyi szabadságától megfosztott, vagy fogva tartását jogellenesen fenntartotta, illetve másnak súlyos testi vagy lelki sérelmet okozott. Mindezért a törvény szerint tíz évtől életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki."

A kitoloncolásra váró Hasszán F.-et márciusban vették őrizetbe, miután külföldi hatóságok jelezték, hogy az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagjaként 2016-ban a szíriai Homs városában bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából kivégezte egy a terrorszervezethez csatlakozást megtagadó ember mintegy 20 családtagját. A férfi a gyanú szerint lefejezéssel végrehajtott emberölésekben is részt vett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.