Külföldi nyomozás után emberiesség elleni bűncselekménnyel is meggyanúsították Hasszán F.-et

Az elmúlt hónapok nyomozási munkája után, amit részben külföldön, például Máltán végeztek, emberiesség elleni bűncselekménnyel is meggyanúsította a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Hasszán F.-et, írja az MTI. 

"Mindezek alapján a megalapozott gyanú tovább erősödött, az elkövetési idő pedig pontosabban körülhatárolhatóvá vált,"

közölte az ügyészség. A 27 éves szír férfit a beszerzett bizonyítékok alapján már kihallgatták.

Emberiesség elleni bűncselekménnyel az gyanúsítható, aki "a lakosság elleni átfogó vagy módszeres támadás részeként mást személyi szabadságától megfosztott, vagy fogva tartását jogellenesen fenntartotta, illetve másnak súlyos testi vagy lelki sérelmet okozott. Mindezért a törvény szerint tíz évtől életfogytig terjedő szabadságvesztés szabható ki."

A kitoloncolásra váró Hasszán F.-et márciusban vették őrizetbe, miután külföldi hatóságok jelezték, hogy az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet tagjaként 2016-ban a szíriai Homs városában bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából kivégezte egy a terrorszervezethez csatlakozást megtagadó ember mintegy 20 családtagját. A férfi a gyanú szerint lefejezéssel végrehajtott emberölésekben is részt vett.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.