Rogánéknak tételes elszámolást kell adniuk a nemzeti konzultációkról

Az adatvédelmi hatóság elnöke felszólította a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy adják ki a Jobbik elnökének, mikor, mennyit költött nemzeti konzultációk hirdetésére a kormány. Sneider Tamás ugyanis hiába fordult közérdekű adatigényléssel Rogán Antal minisztériumához, de onnan azt a választ kapta, hogy az elszámolások nagyrészt még zajlanak, az elkészült dokumentumokba pedig csak betekintést engedtek volna. Ezért a pártelnök az Adatvédelmi Hatósághoz fordult. 

Péterfalvy Attila a hatóság elnöke az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy a törvény alapján nem lehet betekintéssel kiváltani az adatigénylést, ezért felszólították a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a kért dokumentumok másolatait küldjék meg a jobbikos képviselőnek. Sneider Tamás azt mondta, hogy ha a megszabott 15 napos határidőn belül nem kapja meg az adatokat, akkor bírósághoz fordul. 

Az RTL Klub megkeresésére Rogán minisztériuma annyit közölt, hogy a Jobbik elnöke „bevándorláspárti álláspontja miatt támadja a kormányt”. És eddig is biztosították neki a betekintés lehetőségét. 

A csatorna megjegyzi, hogy a 2017-es nemzeti konzultáció egyébként 7 milliárd forintba került, amiben a levelek postázása és a hirdetésekre kiszórt pénz is benne van. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.