Rogánéknak tételes elszámolást kell adniuk a nemzeti konzultációkról

Az adatvédelmi hatóság elnöke felszólította a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy adják ki a Jobbik elnökének, mikor, mennyit költött nemzeti konzultációk hirdetésére a kormány. Sneider Tamás ugyanis hiába fordult közérdekű adatigényléssel Rogán Antal minisztériumához, de onnan azt a választ kapta, hogy az elszámolások nagyrészt még zajlanak, az elkészült dokumentumokba pedig csak betekintést engedtek volna. Ezért a pártelnök az Adatvédelmi Hatósághoz fordult. 

Péterfalvy Attila a hatóság elnöke az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy a törvény alapján nem lehet betekintéssel kiváltani az adatigénylést, ezért felszólították a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a kért dokumentumok másolatait küldjék meg a jobbikos képviselőnek. Sneider Tamás azt mondta, hogy ha a megszabott 15 napos határidőn belül nem kapja meg az adatokat, akkor bírósághoz fordul. 

Az RTL Klub megkeresésére Rogán minisztériuma annyit közölt, hogy a Jobbik elnöke „bevándorláspárti álláspontja miatt támadja a kormányt”. És eddig is biztosították neki a betekintés lehetőségét. 

A csatorna megjegyzi, hogy a 2017-es nemzeti konzultáció egyébként 7 milliárd forintba került, amiben a levelek postázása és a hirdetésekre kiszórt pénz is benne van. 

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.