Rogánéknak tételes elszámolást kell adniuk a nemzeti konzultációkról

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Az adatvédelmi hatóság elnöke felszólította a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy adják ki a Jobbik elnökének, mikor, mennyit költött nemzeti konzultációk hirdetésére a kormány. Sneider Tamás ugyanis hiába fordult közérdekű adatigényléssel Rogán Antal minisztériumához, de onnan azt a választ kapta, hogy az elszámolások nagyrészt még zajlanak, az elkészült dokumentumokba pedig csak betekintést engedtek volna. Ezért a pártelnök az Adatvédelmi Hatósághoz fordult. 

Péterfalvy Attila a hatóság elnöke az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy a törvény alapján nem lehet betekintéssel kiváltani az adatigénylést, ezért felszólították a Miniszterelnöki Kabinetirodát, hogy a kért dokumentumok másolatait küldjék meg a jobbikos képviselőnek. Sneider Tamás azt mondta, hogy ha a megszabott 15 napos határidőn belül nem kapja meg az adatokat, akkor bírósághoz fordul. 

Az RTL Klub megkeresésére Rogán minisztériuma annyit közölt, hogy a Jobbik elnöke „bevándorláspárti álláspontja miatt támadja a kormányt”. És eddig is biztosították neki a betekintés lehetőségét. 

A csatorna megjegyzi, hogy a 2017-es nemzeti konzultáció egyébként 7 milliárd forintba került, amiben a levelek postázása és a hirdetésekre kiszórt pénz is benne van. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.