Utolsó pillanatokban dobott góllal jutott világbajnoki elődöntőbe a magyar vízilabda-válogatott

sport
2019 július 23., 10:03
A gyõztes gólt szerzõ Vámos Márton a férfi vízilabda torna negyeddöntõjében, a Magyarország - Ausztrália mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án
photo_camera A gyõztes gólt szerzõ Vámos Márton a férfi vízilabda torna negyeddöntõjében, a Magyarország - Ausztrália mérkõzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A magyar férfi vízilabda-válogatott drámai küzdelemben 10-9-re legyőzte Ausztrália csapatát, így bejutott az elődöntőbe a kvangdzsui olimpiai kvalifikációs világbajnokságon - írja az MTI.

A meccs első felében az ausztrálok voltak jobbak, és két negyed után 6-5-re vezettek is, de a magyarok a harmadik negyedben nagyot játszottak, 3-1-el hozták ezt a periódust, és végül egy 4 másodperccel a végső dudaszó előtt dobott Vámos Márton-góllal nagy győzelmet arattak.

Vámos Márton és Zalánki Gergő is három gólt dobtak a meccsen, az ő vezérletükkel fordította meg a válogatott a negyeddöntőt.

A magyar válogatott csütörtökön az elődöntőben, európai idő szerint 11.30-tól az olasz-görög meccs győztesével játszik.

Märcz Tamás szövetségi kapitány csapata ezzel nagyon közel került az olimpiai kvótához. A dél-koreai tornán a férfiak közt két indulási jogot osztanak ki, és mivel az olimpiai bajnok, világliga-győztes, és már kijutott Szerbia a negyeddöntőben kikapott a spanyoloktól, a két döntős biztosan ott lesz a jövő évi ötkarikás játékokon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.