Európa a nyár második nagy hőhullámával küzd

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Idén júniusban, szokatlanul korán érkezett meg az első nagy hőhullám Európában, így most, július közepén, amikor megszokottabb, Nyugat-Európa már az év második nagy hőhullámával küzd. Dél-Franciaországban már rekordok is dőlnek, Bordeaux-ban kedden 41,2 fokot mértek, 0,5 fokkal többet, mint az eddigi legmelegebb július 23-án, 2003-ban.

Az előrejelzések szerint Európa-szerte rekordok dőlhetnek meg a következő napokban.

Az ENSZ meteorológiai világszervezete szerint ezek a hőhullámok "a klímaváltozás jelei". A szervezet szóvivője, Clair Nullis szerint "mint már júniusban is láthattuk, ezek egyre gyakoribbá válnak, egyre korábban kezdődnek, és egyre intenzívebbek is lesznek. Ez nem egy olyan probléma, ami majd elmúlik".

A hőség az elrőejelzések szerint elsősorban Nyugat-Európát, azon belül is főleg Franciaországot, Belgiumot és Hollandiát sújtja majd, de Nagy-Britannia déli részén, Németországban, Ausztriában, Csehországban és Magyarország nyugati felén is nagy hőségre számíthatunk.

Szinte elviselhetetlen lesz a hőség Spanyolországban is, csak ott ez kevésbé szokatlan. A helyi meteorológia mindenesetre vörös riasztást adott ki Zaragoza térségére, ahol júniusban a hőség már hatalmas erdőtüzeket okozott. (Via BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.