Hajnali 5-től várakoznak a rákos betegek sorszám nélkül órákon át, hogy sorra kerüljenek a kemoterápiára

Tbg
Egészségügy
2019 július 24., 14:29

„Daganatos betegek hajnali 5-től várják az intézet lépcsőházában, hogy sorra kerüljenek. A rendszer átláthatatlan, senki sem tudja, mi alapján dől el a sorrend, pedig még a sorszámhoz is sorszámot húznak azok, akik kemoterápiás kezelésre jönnek” - írja riportjában a 24.hu.

A lap egy beteg családján keresztül mutatja be azokat az embertelen állapotokat, amelyek az ország egyik legfontosabb onkológiai közponjtában, a Kékgolyó utcában uralkodnak.

Évek óta rendezetlen a kemoterápiás kezelések sorrendje és beosztása a Kékgolyó utcában, az utóbbi időben pedig a helyzet csak romlott: a 4-5 órás kemoterápiás kezelésekre nem mindenki jut be, de erről csak a helyszínen értesül 11 órakor, amikor befejezik a felvételt a kezelésre. Ezért mindenki igyekszik már hajnalban ott lenni, hogy órákon keresztül a legnagyobb bizonytalanságban várjon 11-ig, amikor kiderül, sikerült-e bejutnia, vagy sem.

A rendszer átláthatatlan, a sorszámok hazudnak, és egy ideje már a várótermet sem használhatjak a várakozó betegek csak reggel 7-től, derül a 24.hu riportjából, amely egy olyan családot mutat be, ahol a beteg felesége és lánya felváltva várakoznak a hajnali óráktól kezdve egészen 11-ig, hogy bejuttassák a beteg édesapát. (24.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.