Hajnali 5-től várakoznak a rákos betegek sorszám nélkül órákon át, hogy sorra kerüljenek a kemoterápiára

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Daganatos betegek hajnali 5-től várják az intézet lépcsőházában, hogy sorra kerüljenek. A rendszer átláthatatlan, senki sem tudja, mi alapján dől el a sorrend, pedig még a sorszámhoz is sorszámot húznak azok, akik kemoterápiás kezelésre jönnek” - írja riportjában a 24.hu.

A lap egy beteg családján keresztül mutatja be azokat az embertelen állapotokat, amelyek az ország egyik legfontosabb onkológiai közponjtában, a Kékgolyó utcában uralkodnak.

Évek óta rendezetlen a kemoterápiás kezelések sorrendje és beosztása a Kékgolyó utcában, az utóbbi időben pedig a helyzet csak romlott: a 4-5 órás  kemoterápiás kezelésekre nem mindenki jut be, de erről csak a helyszínen értesül 11 órakor, amikor befejezik a felvételt a kezelésre. Ezért mindenki igyekszik már hajnalban ott lenni, hogy órákon keresztül a legnagyobb bizonytalanságban várjon 11-ig, amikor kiderül, sikerült-e bejutnia, vagy sem.

A rendszer átláthatatlan, a sorszámok hazudnak, és egy ideje már a várótermet sem használhatjak a várakozó betegek csak reggel 7-től, derül a 24.hu riportjából, amely egy olyan családot mutat be, ahol a beteg felesége és lánya felváltva várakoznak a hajnali óráktól kezdve egészen 11-ig, hogy bejuttassák a beteg édesapát. (24.hu)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.