A világ egyik legnagyobb károsanyag-kibocsátójának, az Egyesült Államok hadseregének egyre nagyobb problémákat okoz a klímaváltozás

A Task & Purpose című amerikai katonai szaklap ír róla, hogy 2008 és 2018 között 60 százalékkal emelkedett a hőséggel összefüggő egészségügyi problémák száma az amerikai hadseregben. A hőséggel összefüggő megbetegedések és halálesetek 40 százaléka ráadásul az Egyesült Államok déli részén található katonai bázisokon történt. A probléma, hogy az amerikai katonának hangsúlyosan közel-keleti, afrikai és dél-ázsiai bevetésekre kell felkészülnie, így a kiképzést is hasonló körülmények között, a déli államokban, nagy melegben kell végezni. A hadsereg most saját orvosait igyekszik felkészíteni, hogyan kell kezelni a hőség miatt kialakuló egészségügyi problémákat.

A Newsweek pont egy hónappal ezelőtt írta meg, hogy az Egyesült Államok hadsereg egyedül annyi üvegházhatást okozó gáz kibocsájtásért felelős, mint a Föld 140 kisebb országa együttvéve, ebben a világon a 47. helyen vannak Portugála és Peru között.