Meglőttek Ankarában egy belarusz diplomatát

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szerda este meglőtték az ankarai belarusz nagykövetség egyik diplomatáját a török fővárosban. Aljakszandr Pogansev ankara egyik jómódú kerületében lévő lakoparki otthona közelében sétált a gyerekével, amikor szomszédja, Mehmet Fevzi Bayram nyugalmazott ezredes pisztollyal többször rálőtt.

Pogansev súlyos sérüléseket szenvedett. Kórházba szállították, csütörtökre virradóra meg is műtötték. Már jobban van, még ma elhagyhatja az intenzív osztályt.

Támadója, Bayram ezredes a lövöldözés után öngyilkosságot követett el.

Vasip Sahin, Ankara tartományi kormányzója szerint az ügynek nincs politikai vonatkozása. A fehérorosz külügyminisztérium tájékoztatás szerint a támadó labilis idegállapotú volt. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter telefonon beszélt fehérorosz hivatali kollégájával, Uladzimir Makejjel, és fel is kereste a kórházban a fehérorosz diplomatát. Megerősítette, hogy az incidens vita következménye, és nincs politikai indíttatása. Az ügyben nyomozás indult. (Via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.