Meglőttek Ankarában egy belarusz diplomatát

külföld
2019 július 25., 09:46
comments 18

Szerda este meglőtték az ankarai belarusz nagykövetség egyik diplomatáját a török fővárosban. Aljakszandr Pogansev ankara egyik jómódú kerületében lévő lakoparki otthona közelében sétált a gyerekével, amikor szomszédja, Mehmet Fevzi Bayram nyugalmazott ezredes pisztollyal többször rálőtt.

Pogansev súlyos sérüléseket szenvedett. Kórházba szállították, csütörtökre virradóra meg is műtötték. Már jobban van, még ma elhagyhatja az intenzív osztályt.

Támadója, Bayram ezredes a lövöldözés után öngyilkosságot követett el.

Vasip Sahin, Ankara tartományi kormányzója szerint az ügynek nincs politikai vonatkozása. A fehérorosz külügyminisztérium tájékoztatás szerint a támadó labilis idegállapotú volt. Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter telefonon beszélt fehérorosz hivatali kollégájával, Uladzimir Makejjel, és fel is kereste a kórházban a fehérorosz diplomatát. Megerősítette, hogy az incidens vita következménye, és nincs politikai indíttatása. Az ügyben nyomozás indult. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.