"Nyugodj békében, Bryer" - üzente szökésben lévő, gyilkossággal vádolt fiának apja

külföld
2019 július 25., 10:21
comments 148
Kam Mcleod és Bryer Schmegelsky. A két tizenévest eredetileg eltűntként kezelte a kanadai rendőrség, most már gyilkossággal gyanúsítják őket.
photo_camera Kam Mcleod és Bryer Schmegelsky. A két tizenévest eredetileg eltűntként kezelte a kanadai rendőrség, most már gyilkossággal gyanúsítják őket. Fotó: BCRCMP / Twitter - közkincs

"Öngyilkos küldetésen van. Véget akar vetni a szenvedésének" - nyilatkozta a Canadian Press hírügynökségnek Alan Schmegelsky, akinek a fiát, a 18 éves Bryer Schmegelskyt hármas gyilkossággal gyanúsítják.

Schmegelskyt és 19 éves barátját, Kam McLeodot pénteken még eltűntként kezelték. Aznap találták meg kiégett autójukat British Columbia tartomány kietlen északi részén. Aztán a fiatalok után kutató rendőrök egy férfi holttestére bukkantak. Ez már a harmadik holttest volt az út mentén, ahol a két fiatal kiégett autóját is megtalálták, pár nappal korábban egy ausztrál-amerikai pár holttestére bukkantak pár száz kilométerrel arrébb.

A kanadai rendőrség hétfőn már gyanúsítottként kezelte McLeodot és Schmegelskyt, akiket most harmadik feltételezett áldozatuk megtalálási helyétől bő háromezer kilométernyire keresnek nagy erőkkel.

Bryer apja, Alan Schmegelsky nem fűz nagy reményeket hozzá, hogy fia túlélheti a hajszát. Mint mondta, fiának nehéz gyerekkora volt, nagyon megviselte szülei 2005-ös válása. "Egy normális gyerek nem utazza körbe az országot, hogy embereket öljön. Ezt olyan gyerek teszi, aki komoly fájdalomban él" - mondta, majd könnyek között közölte, hogy szerinte a fia igazából öngyilkos küldetésen van.

"Lényegében ma vagy holnap meg fog halni. Tudom. Nyugodj békében, Bryer. Szeretlek. Sajnálom, hogy ennek kellett történnie" - mondta a Canadian Pressnek.

Schmegelsky elmondása szerint válásuk után fia az anyjával Vancouver közelébe költözött. Bryer akkor ismerkedett meg Kam McLeoddal. "Átlagos jó gyerekek voltak" - mesélte Schmegelsky, aki szerint a fiúk sose keveredtek bajba, bár fiának voltak gondjai, ezért 16 éves korában rövid időre hozzá is költözött.

McLeod apja, Keith McLeod is megszólalt, ő közleményt adott ki. Mint írta, nagyon reméli, hogy fia, akit megfontolt, törődő fiatalemberként jellemzett, épségben hazatérhet, és "a végére járhatunk a történteknek". (Via AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.