"Nyugodj békében, Bryer" - üzente szökésben lévő, gyilkossággal vádolt fiának apja

Kam Mcleod és Bryer Schmegelsky. A két tizenévest eredetileg eltűntként kezelte a kanadai rendőrség, most már gyilkossággal gyanúsítják őket.Fotó: BCRCMP / Twitter - közkincs

"Öngyilkos küldetésen van. Véget akar vetni a szenvedésének" - nyilatkozta a Canadian Press hírügynökségnek Alan Schmegelsky, akinek a fiát, a 18 éves Bryer Schmegelskyt hármas gyilkossággal gyanúsítják.

Schmegelskyt és 19 éves barátját, Kam McLeodot pénteken még eltűntként kezelték. Aznap találták meg kiégett autójukat British Columbia tartomány kietlen északi részén. Aztán a fiatalok után kutató rendőrök egy férfi holttestére bukkantak. Ez már a harmadik holttest volt az út mentén, ahol a két fiatal kiégett autóját is megtalálták, pár nappal korábban egy ausztrál-amerikai pár holttestére bukkantak pár száz kilométerrel arrébb.

A kanadai rendőrség hétfőn már gyanúsítottként kezelte McLeodot és Schmegelskyt, akiket most harmadik feltételezett áldozatuk megtalálási helyétől bő háromezer kilométernyire keresnek nagy erőkkel.

Bryer apja, Alan Schmegelsky nem fűz nagy reményeket hozzá, hogy fia túlélheti a hajszát. Mint mondta, fiának nehéz gyerekkora volt, nagyon megviselte szülei 2005-ös válása. "Egy normális gyerek nem utazza körbe az országot, hogy embereket öljön. Ezt olyan gyerek teszi, aki komoly fájdalomban él" - mondta, majd könnyek között közölte, hogy szerinte a fia igazából öngyilkos küldetésen van.

"Lényegében ma vagy holnap meg fog halni. Tudom. Nyugodj békében, Bryer. Szeretlek. Sajnálom, hogy ennek kellett történnie" - mondta a Canadian Pressnek.

Schmegelsky elmondása szerint válásuk után fia az anyjával Vancouver közelébe költözött. Bryer akkor ismerkedett meg Kam McLeoddal. "Átlagos jó gyerekek voltak" - mesélte Schmegelsky, aki szerint a fiúk sose keveredtek bajba, bár fiának voltak gondjai, ezért 16 éves korában rövid időre hozzá is költözött.

McLeod apja, Keith McLeod is megszólalt, ő közleményt adott ki. Mint írta, nagyon reméli, hogy fia, akit megfontolt, törődő fiatalemberként jellemzett, épségben hazatérhet, és "a végére járhatunk a történteknek". (Via AP)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.