A NAV sem foglalkozik a bevándorlási különadó behajtásával

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Bár a tavaly nyári hőhullám csúcsán Hollik István kormányszóvivő még fel is matricázta azokat a civileket, amikről úgy gondolta, hogy bevándorlást támogató szervezetek lehetnek, de miután elfogadták a bevándorlási különadóról szóló törvényt, a gyakorlatban kiderült, hogy senkinek sem kell fizetnie

Hollik István a bevándorlásellenes harc hevében leragaszt egy A4-es papírlapot a VI. kerületben.Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az adónemet elvileg a bevándorlást propagáló, támogató szervezeteknek kellene fizetnie, a bevándorlás segítésére költött összeg 25 százalékában. A pénzügyminisztérium azt várta az adótól, hogy a bevándorlással szembeni védekezésre lehet költeni a befolyó pénzt. 

De még az adóhatóság sem foglalkozik a pénz behajtásával. Most a hvg.hu megkeresésére a NAV azt válaszolta, hogy  2019. június 15-ig nem rendelt el adóellenőrzést bevándorlásikülönadó-köteles tevékenységet folytató szervezetek bevallási kötelezettségeinek teljesítése vonatkozásában. 

Fotó: XINHUA

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.