A NAV sem foglalkozik a bevándorlási különadó behajtásával

idióta rekordok
2019 július 26., 07:44
comments 39

Bár a tavaly nyári hőhullám csúcsán Hollik István kormányszóvivő még fel is matricázta azokat a civileket, amikről úgy gondolta, hogy bevándorlást támogató szervezetek lehetnek, de miután elfogadták a bevándorlási különadóról szóló törvényt, a gyakorlatban kiderült, hogy senkinek sem kell fizetnie

Hollik István a bevándorlásellenes harc hevében leragaszt egy A4-es papírlapot a VI. kerületben.
photo_camera Hollik István a bevándorlásellenes harc hevében leragaszt egy A4-es papírlapot a VI. kerületben. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az adónemet elvileg a bevándorlást propagáló, támogató szervezeteknek kellene fizetnie, a bevándorlás segítésére költött összeg 25 százalékában. A pénzügyminisztérium azt várta az adótól, hogy a bevándorlással szembeni védekezésre lehet költeni a befolyó pénzt. 

De még az adóhatóság sem foglalkozik a pénz behajtásával. Most a hvg.hu megkeresésére a NAV azt válaszolta, hogy  2019. június 15-ig nem rendelt el adóellenőrzést bevándorlásikülönadó-köteles tevékenységet folytató szervezetek bevallási kötelezettségeinek teljesítése vonatkozásában. 

photo_camera Fotó: XINHUA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.