A NAV sem foglalkozik a bevándorlási különadó behajtásával

2019 július 26., péntek 7:44
39

Bár a tavaly nyári hőhullám csúcsán Hollik István kormányszóvivő még fel is matricázta azokat a civileket, amikről úgy gondolta, hogy bevándorlást támogató szervezetek lehetnek, de miután elfogadták a bevándorlási különadóról szóló törvényt, a gyakorlatban kiderült, hogy senkinek sem kell fizetnie

Hollik István a bevándorlásellenes harc hevében leragaszt egy A4-es papírlapot a VI. kerületben. Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Az adónemet elvileg a bevándorlást propagáló, támogató szervezeteknek kellene fizetnie, a bevándorlás segítésére költött összeg 25 százalékában. A pénzügyminisztérium azt várta az adótól, hogy a bevándorlással szembeni védekezésre lehet költeni a befolyó pénzt. 

De még az adóhatóság sem foglalkozik a pénz behajtásával. Most a hvg.hu megkeresésére a NAV azt válaszolta, hogy  2019. június 15-ig nem rendelt el adóellenőrzést bevándorlásikülönadó-köteles tevékenységet folytató szervezetek bevallási kötelezettségeinek teljesítése vonatkozásában. 

Fotó: XINHUA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt