A tokiói olimpián már a saját zászlajával indulhat az orosz válogatott

Hivatalos meghívást kapott a jövő évi tokiói nyári játékokra az Orosz Olimpiai Bizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, amelynek értelmében az orosz csapat a saját zászlaja alatt indulhat az ötkarikás versenyeken.

Ezt pénteken az Orosz Olimpiai Bizottság sajtóosztálya közölte Moszkvában. Ezek szerint Oroszország, eltérően a tavalyi phjongcshangi téli olimpiától, „teljes értékű olimpiai csapatot alakíthat”, amely a japán fővárosban „a saját zászlaja alatt és mindennemű korlátozás és pótlólagos feltételek nélkül szerepelhet”.

Az orosz sportolók a 2018-as nyitóünnepségenFotó: ANGELIKA WARMUTH/dpa Picture-Alliance/AFP

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 decemberében eltiltotta a 2018-as phjongcshangi téli olimpiáról az orosz sportolókat, és az egész Orosz Olimpiai Bizottságot felfüggesztették a szervezett doppingolás miatt. Az indoklás szerint a 2014-es oroszországi téli olimpián tapasztalt rendszerszerű doppingolás „példátlan támadás volt az olimpiai játékok és a sport integritása ellen." (via MTI)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.