A tokiói olimpián már a saját zászlajával indulhat az orosz válogatott

sport
2019 július 26., 13:48
comments 111

Hivatalos meghívást kapott a jövő évi tokiói nyári játékokra az Orosz Olimpiai Bizottság a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól, amelynek értelmében az orosz csapat a saját zászlaja alatt indulhat az ötkarikás versenyeken.

Ezt pénteken az Orosz Olimpiai Bizottság sajtóosztálya közölte Moszkvában. Ezek szerint Oroszország, eltérően a tavalyi phjongcshangi téli olimpiától, „teljes értékű olimpiai csapatot alakíthat”, amely a japán fővárosban „a saját zászlaja alatt és mindennemű korlátozás és pótlólagos feltételek nélkül szerepelhet”.

Az orosz sportolók a 2018-as nyitóünnepségen
photo_camera Az orosz sportolók a 2018-as nyitóünnepségen Fotó: ANGELIKA WARMUTH/dpa Picture-Alliance/AFP

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2017 decemberében eltiltotta a 2018-as phjongcshangi téli olimpiáról az orosz sportolókat, és az egész Orosz Olimpiai Bizottságot felfüggesztették a szervezett doppingolás miatt. Az indoklás szerint a 2014-es oroszországi téli olimpián tapasztalt rendszerszerű doppingolás „példátlan támadás volt az olimpiai játékok és a sport integritása ellen." (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.