Most már biztos: Oroszország a doppingbotrány miatt nem lehet ott a téli olimpián

2018 február 9., péntek 7:26
25

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság decemberben döntött úgy, hogy kizárja Oroszországot a 2018-as, dél-koreai téli olimpiáról. Az egész Orosz Olimpiai Bizottságot felfüggesztették a szervezett doppingolás miatt. A NOB elnöke, Thomas Bach akkor azt nyilatkozta, hogy a 2014-es oroszországi téli olimpián tapasztalt rendszerszerű doppingolás „példátlan támadás volt az olimpiai játékok és a sport integritása ellen."

Az orosz sportolók és edzők, ezt nem hagyták annyiban, 47-en fellebbeztek, pénteki döntésével azonban a döntőbizottság elutasította a beadványukat, így ők továbbra sem vehetnek részt a játékokon. Az orosz miniszterelnök-helyettes azt mondta, a döntés érthető, de csalódást keltő.

169 orosz sportoló azonban még így is részt vehet az olimpián, igaz, nem Oroszország színeiben, hanem függetlenként, az olimpiai zászló alatt. Az orosz miniszterelnök-helyettes, Vitaly Mutko, aki egyébként volt sportügyi miniszter is, és akit egyébként egy életre kitiltották az olimpiáról, azt mondta, a kitiltott sportolóknak házon belül, azaz Oroszországban fognak versenyt rendezni. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt