Most már biztos: Oroszország a doppingbotrány miatt nem lehet ott a téli olimpián

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság decemberben döntött úgy, hogy kizárja Oroszországot a 2018-as, dél-koreai téli olimpiáról. Az egész Orosz Olimpiai Bizottságot felfüggesztették a szervezett doppingolás miatt. A NOB elnöke, Thomas Bach akkor azt nyilatkozta, hogy a 2014-es oroszországi téli olimpián tapasztalt rendszerszerű doppingolás „példátlan támadás volt az olimpiai játékok és a sport integritása ellen."

Az orosz sportolók és edzők, ezt nem hagyták annyiban, 47-en fellebbeztek, pénteki döntésével azonban a döntőbizottság elutasította a beadványukat, így ők továbbra sem vehetnek részt a játékokon. Az orosz miniszterelnök-helyettes azt mondta, a döntés érthető, de csalódást keltő.

169 orosz sportoló azonban még így is részt vehet az olimpián, igaz, nem Oroszország színeiben, hanem függetlenként, az olimpiai zászló alatt. Az orosz miniszterelnök-helyettes, Vitaly Mutko, aki egyébként volt sportügyi miniszter is, és akit egyébként egy életre kitiltották az olimpiáról, azt mondta, a kitiltott sportolóknak házon belül, azaz Oroszországban fognak versenyt rendezni. (BBC)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.