Most már biztos: Oroszország a doppingbotrány miatt nem lehet ott a téli olimpián

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság decemberben döntött úgy, hogy kizárja Oroszországot a 2018-as, dél-koreai téli olimpiáról. Az egész Orosz Olimpiai Bizottságot felfüggesztették a szervezett doppingolás miatt. A NOB elnöke, Thomas Bach akkor azt nyilatkozta, hogy a 2014-es oroszországi téli olimpián tapasztalt rendszerszerű doppingolás „példátlan támadás volt az olimpiai játékok és a sport integritása ellen."

Az orosz sportolók és edzők, ezt nem hagyták annyiban, 47-en fellebbeztek, pénteki döntésével azonban a döntőbizottság elutasította a beadványukat, így ők továbbra sem vehetnek részt a játékokon. Az orosz miniszterelnök-helyettes azt mondta, a döntés érthető, de csalódást keltő.

169 orosz sportoló azonban még így is részt vehet az olimpián, igaz, nem Oroszország színeiben, hanem függetlenként, az olimpiai zászló alatt. Az orosz miniszterelnök-helyettes, Vitaly Mutko, aki egyébként volt sportügyi miniszter is, és akit egyébként egy életre kitiltották az olimpiáról, azt mondta, a kitiltott sportolóknak házon belül, azaz Oroszországban fognak versenyt rendezni. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.