Drágábbért vették meg az amerikaiak a Sziget Fesztivált, mint amiről az eddigi becslések szóltak

gazdaság
2019 július 26., 06:05
comments 154

A G7 luxemburgi céges beszámolókból megállapította, hogy 49 millió eurórét, azaz 15,2 milliárd forintért vette meg a Providence nevű amerikai befektetési alap 2017-ben a Sziget Fesztivált szervező cég 70 százalékát.

Az ár eddig nem volt nyilvános, és a korábbi becslések ennél kisebb összegről szóltak. 8,5 milliárdos és 13,2 milliárdos vélekedések jelentek meg korábban a sajtóban.

A pénzt négy magánszemély kapta, a legtöbbet Gerendai Károly, a fesztivál alapítója. A G7 cikkéből az is kiderül, hogy a mostani végső tulajdonosok amerikai magánszemélyek lehetnek, akik a befektetési alap vezetői.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.