Még három évvel elhalasztották a 2007 óta épülő francia atomerőmű átadását

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Nem megy az új atomerőművek építése az EU-ban mostanság. Mindegyik építkezés jelentős csúszásban van, a paksinak például még csak a terveit sem sikerült elkészíteni, öt évvel az építkezésről kötött szerződés után sem.

Franciaországban 2007 óta épül a flamanville-i erőmű, és akkor még azt ígérték, hogy 2012-ben át is adják. Pénteken viszont azt jelentették be, hogy még szükség lenne legalább három évre, és 2022 végén kezdhet áramot termelni legkorábban.

Épül, csak nincs kész.Fotó: CHARLY TRIBALLEAU

Ahogy a Roszatomnak nem működik egyetlen EU-kompatibilis erőműve sem a Paksra szánt típusból, úgy az épülő francia erőmű is első lenne a kontinensen a kategóriájában, csak ezt nem az orosz cég, hanem a francia EDF fejlesztette, fejlesztgeti. (france24)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.