Még három évvel elhalasztották a 2007 óta épülő francia atomerőmű átadását

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nem megy az új atomerőművek építése az EU-ban mostanság. Mindegyik építkezés jelentős csúszásban van, a paksinak például még csak a terveit sem sikerült elkészíteni, öt évvel az építkezésről kötött szerződés után sem.

Franciaországban 2007 óta épül a flamanville-i erőmű, és akkor még azt ígérték, hogy 2012-ben át is adják. Pénteken viszont azt jelentették be, hogy még szükség lenne legalább három évre, és 2022 végén kezdhet áramot termelni legkorábban.

Épül, csak nincs kész.Fotó: CHARLY TRIBALLEAU

Ahogy a Roszatomnak nem működik egyetlen EU-kompatibilis erőműve sem a Paksra szánt típusból, úgy az épülő francia erőmű is első lenne a kontinensen a kategóriájában, csak ezt nem az orosz cég, hanem a francia EDF fejlesztette, fejlesztgeti. (france24)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.