Még három évvel elhalasztották a 2007 óta épülő francia atomerőmű átadását

Új fejezet kezdődik a 444 életében.

Nem megy az új atomerőművek építése az EU-ban mostanság. Mindegyik építkezés jelentős csúszásban van, a paksinak például még csak a terveit sem sikerült elkészíteni, öt évvel az építkezésről kötött szerződés után sem.

Franciaországban 2007 óta épül a flamanville-i erőmű, és akkor még azt ígérték, hogy 2012-ben át is adják. Pénteken viszont azt jelentették be, hogy még szükség lenne legalább három évre, és 2022 végén kezdhet áramot termelni legkorábban.

Épül, csak nincs kész.Fotó: CHARLY TRIBALLEAU

Ahogy a Roszatomnak nem működik egyetlen EU-kompatibilis erőműve sem a Paksra szánt típusból, úgy az épülő francia erőmű is első lenne a kontinensen a kategóriájában, csak ezt nem az orosz cég, hanem a francia EDF fejlesztette, fejlesztgeti. (france24)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.