Trumpot megkerülve kellett tárgyalnia Kaliforniának a tisztább levegőről az autógyártókkal

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Négy nagy autógyártó, a Ford, a Honda, a Volkswagen és a BMW egyezett meg Kalifornia állammal a szigorúbb üzemanyag-hatékonysági szabályok bevezetéséről.  Gavin Newsom kaliforniai kormányzó csütörtökön jelentette be a megállapodást, amitől azt reméli, hogy tisztább és biztonságosabb lesz a levegő.

Pedig Donald Trump kifejezetten ellenzi, hogy a tagállamok saját követelményeket állapítsanak meg a klímaváltozás elleni küzdelemben. Ezért Kalifornia is titokban tárgyalt a négy nagy autógyártóval, hogy több tagállammal együtt visszaállíthassák a szigorúbb károsanyag-kibocsátási kvótákat.

Fotó: JUSTIN SULLIVAN/AFP

Trump kormánya tavaly terjesztette elő azt a javaslatot, ami eltörölné azokat a szabályokat, amiket még Barack Obama hozott az üvegházhatású gázok kibocsátására. Ezzel egyben Kaliforniától is elvették volna a jogát, hogy saját követelményeket támasszon és például több elektromos autót követeljen. A Fehér Ház szerint ez nem az egyes tagállamok feladata, hanem a szövetségi államé, és ha életbe léptetik az új szabályt, azzal minden amerikai nyerhet. (BBC)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.