Ursula von der Leyen csütörtökön fogadja Orbánt

politika
2019 július 26., 13:04
comments 241

Augusztus elsején Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor miniszterelnök Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság új elnökével - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.

A megbeszélésen egyeztetnek az ősszel megalakuló új uniós végrehajtó testület magyar biztosáról. Erre a posztra Trócsányi László, volt igazságügyi minisztert jelölték, aki szíve szerint a bővítéssel, a szomszédságpolitikával vagy akár a nemzetközi együttműködéssel és fejlesztéssel foglalkozna, de ez nem csak rajta múlik. Öt éve Navracsics Tibor is úgy futott neki, hogy bővítési biztos akart lenni, aztán végül csak az kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai területet kapta meg.

Orbán Viktor és Ursula von der Leyen várhatóan szót ejtenek majd az Európa előtt álló legfontosabb kihívásokról, így a magyar miniszterelnök kedvenc témájáról, a migrációról és a következő hétéves uniós költségvetésről is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.