Burián Katalin hetedik, Hosszú Katinka nyolcadik 200 méter háton

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Két magyar indulója is volt a 200 méteres női hátúszás döntőjének a kvangdzsui úszó-vb-n. Hosszú Katinka az ötödik, Burián Katalin a nyolcadik idővel jutott be a legjobb nyolc közén. 

Hosszú Katinka a szám előfutamábanFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Hosszú a szám olimpiai és világbajnoki ezüstérmeseként érkezett a világbajnokságra, míg Burián a tavalyi Európa-bajnokságon lett bronzérmes. A döntő esélyesévé az amerikai Regan Smith lépett elő, aki az elődöntőben 2:03.35 perces világcsúcsot úszott, ezzel honfitársa, Missy Franklin 2012-es idejét adta át a múltnak.

Smith nagyon erősen kezdte a versenyt, az első 50 méteren a saját, friss világcsúcsidejénél is jobban úszott, és ezt növelni is tudta, elképesztő úszással növelte folyamatosan az előnyét. 

Smith végül nem tudta megdönteni a rekordját, de nagyon simán nyerte a versenyt. Burián Katalin a hetedik, Hosszú Katalin a nyolcadik helyen végzett. Az ezüstérmet az ausztrál Kaylee McKeown, a bronzérmet a kanadai Kylie Masse nyerte. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.