Burián Katalin hetedik, Hosszú Katinka nyolcadik 200 méter háton

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Két magyar indulója is volt a 200 méteres női hátúszás döntőjének a kvangdzsui úszó-vb-n. Hosszú Katinka az ötödik, Burián Katalin a nyolcadik idővel jutott be a legjobb nyolc közén. 

Hosszú Katinka a szám előfutamábanFotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Hosszú a szám olimpiai és világbajnoki ezüstérmeseként érkezett a világbajnokságra, míg Burián a tavalyi Európa-bajnokságon lett bronzérmes. A döntő esélyesévé az amerikai Regan Smith lépett elő, aki az elődöntőben 2:03.35 perces világcsúcsot úszott, ezzel honfitársa, Missy Franklin 2012-es idejét adta át a múltnak.

Smith nagyon erősen kezdte a versenyt, az első 50 méteren a saját, friss világcsúcsidejénél is jobban úszott, és ezt növelni is tudta, elképesztő úszással növelte folyamatosan az előnyét. 

Smith végül nem tudta megdönteni a rekordját, de nagyon simán nyerte a versenyt. Burián Katalin a hetedik, Hosszú Katalin a nyolcadik helyen végzett. Az ezüstérmet az ausztrál Kaylee McKeown, a bronzérmet a kanadai Kylie Masse nyerte. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.