Burián Katalin hetedik, Hosszú Katinka nyolcadik 200 méter háton

sport
2019 július 27., 12:08

Két magyar indulója is volt a 200 méteres női hátúszás döntőjének a kvangdzsui úszó-vb-n. Hosszú Katinka az ötödik, Burián Katalin a nyolcadik idővel jutott be a legjobb nyolc közén. 

photo_camera Hosszú Katinka a szám előfutamában Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Hosszú a szám olimpiai és világbajnoki ezüstérmeseként érkezett a világbajnokságra, míg Burián a tavalyi Európa-bajnokságon lett bronzérmes. A döntő esélyesévé az amerikai Regan Smith lépett elő, aki az elődöntőben 2:03.35 perces világcsúcsot úszott, ezzel honfitársa, Missy Franklin 2012-es idejét adta át a múltnak.

Smith nagyon erősen kezdte a versenyt, az első 50 méteren a saját, friss világcsúcsidejénél is jobban úszott, és ezt növelni is tudta, elképesztő úszással növelte folyamatosan az előnyét. 

Smith végül nem tudta megdönteni a rekordját, de nagyon simán nyerte a versenyt. Burián Katalin a hetedik, Hosszú Katalin a nyolcadik helyen végzett. Az ezüstérmet az ausztrál Kaylee McKeown, a bronzérmet a kanadai Kylie Masse nyerte. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.