Negyedik a férfi vízilabda-válogatott a világbajnokságon

sport
2019 július 27., 09:06
comments 59

A kvangdzsui olimpiai kvalifikációs férfi vízilabda világbajnokság bronzmeccsén Horvátország megverte Magyarországot, így a női után a férfi válogatott is negyedik helyen fejezte be a tornát. 

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az első félidő kevés gólt, de jóval több kiállítást hozott: az első negyedet 2-1-re nyerték a horvátok, míg a másodikat 2-2-re hoztuk. A második félidő az elsőhöz hasonló tempóban folytatódott, a harmadik negyedben Nagy Viktor több fontos mentése kellett ahhoz, hogy ne tudjanak jobban elhúzni a horvátok. 

A bronzmeccsen érezni lehetett, hogy mindkét csapatból sokat kivett a világbajnokság, az első három negyed alapján erős túlzás lenne azt állítani, hogy ez volt a torna legjobb mérkőzése. De a horvátok motiváltabbnak tűntek, és az egykét gólos előnyüket folyamatosan fenntartva a negyedik negyedre már három góllal is el tudtak húzni. Ehhez kellett a meccset hat góllal befejező Maro Jokovic, aki remek napot fogott ki a magyar csapat bánatára. 

A magyar válogatott a negyedik negyed második felében elkezdte kihasználni az emberelőnyeit, ami a meccs addigi részében kevéssé jött össze, és fel tudtak jönni egy gólra. Ekkor megint jött Jokovic, akinek hiába próbáltak meg hárman is blokkolni, ismét óriási gólt lőtt, majd egy kihagyott magyar helyzet után a horvátok újabb gólt szereztek.

A rengeteg kiállítást és sok kipontozódást hozó meccset végül a horvátok viszonylag simán, 10-7-re nyerték meg. 

Azaz egyelőre a magyar válogatott nem jutott ki a következő olimpiára. Ehhez vagy a budapesti rendezésű Eb-n kell majd jól szerepelnie a férfi válogatottnak, vagy utána selejtezőket vívnia. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.