Negyedik a férfi vízilabda-válogatott a világbajnokságon

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A kvangdzsui olimpiai kvalifikációs férfi vízilabda világbajnokság bronzmeccsén Horvátország megverte Magyarországot, így a női után a férfi válogatott is negyedik helyen fejezte be a tornát. 

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az első félidő kevés gólt, de jóval több kiállítást hozott: az első negyedet 2-1-re nyerték a horvátok, míg a másodikat 2-2-re hoztuk. A második félidő az elsőhöz hasonló tempóban folytatódott, a harmadik negyedben Nagy Viktor több fontos mentése kellett ahhoz, hogy ne tudjanak jobban elhúzni a horvátok. 

A bronzmeccsen érezni lehetett, hogy mindkét csapatból sokat kivett a világbajnokság, az első három negyed alapján erős túlzás lenne azt állítani, hogy ez volt a torna legjobb mérkőzése. De a horvátok motiváltabbnak tűntek, és az egykét gólos előnyüket folyamatosan fenntartva a negyedik negyedre már három góllal is el tudtak húzni. Ehhez kellett a meccset hat góllal befejező Maro Jokovic, aki remek napot fogott ki a magyar csapat bánatára. 

A magyar válogatott a negyedik negyed második felében elkezdte kihasználni az emberelőnyeit, ami a meccs addigi részében kevéssé jött össze, és fel tudtak jönni egy gólra. Ekkor megint jött Jokovic, akinek hiába próbáltak meg hárman is blokkolni, ismét óriási gólt lőtt, majd egy kihagyott magyar helyzet után a horvátok újabb gólt szereztek.

A rengeteg kiállítást és sok kipontozódást hozó meccset végül a horvátok viszonylag simán, 10-7-re nyerték meg. 

Azaz egyelőre a magyar válogatott nem jutott ki a következő olimpiára. Ehhez vagy a budapesti rendezésű Eb-n kell majd jól szerepelnie a férfi válogatottnak, vagy utána selejtezőket vívnia. 

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.