Negyedik a férfi vízilabda-válogatott a világbajnokságon

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A kvangdzsui olimpiai kvalifikációs férfi vízilabda világbajnokság bronzmeccsén Horvátország megverte Magyarországot, így a női után a férfi válogatott is negyedik helyen fejezte be a tornát. 

Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Az első félidő kevés gólt, de jóval több kiállítást hozott: az első negyedet 2-1-re nyerték a horvátok, míg a másodikat 2-2-re hoztuk. A második félidő az elsőhöz hasonló tempóban folytatódott, a harmadik negyedben Nagy Viktor több fontos mentése kellett ahhoz, hogy ne tudjanak jobban elhúzni a horvátok. 

A bronzmeccsen érezni lehetett, hogy mindkét csapatból sokat kivett a világbajnokság, az első három negyed alapján erős túlzás lenne azt állítani, hogy ez volt a torna legjobb mérkőzése. De a horvátok motiváltabbnak tűntek, és az egykét gólos előnyüket folyamatosan fenntartva a negyedik negyedre már három góllal is el tudtak húzni. Ehhez kellett a meccset hat góllal befejező Maro Jokovic, aki remek napot fogott ki a magyar csapat bánatára. 

A magyar válogatott a negyedik negyed második felében elkezdte kihasználni az emberelőnyeit, ami a meccs addigi részében kevéssé jött össze, és fel tudtak jönni egy gólra. Ekkor megint jött Jokovic, akinek hiába próbáltak meg hárman is blokkolni, ismét óriási gólt lőtt, majd egy kihagyott magyar helyzet után a horvátok újabb gólt szereztek.

A rengeteg kiállítást és sok kipontozódást hozó meccset végül a horvátok viszonylag simán, 10-7-re nyerték meg. 

Azaz egyelőre a magyar válogatott nem jutott ki a következő olimpiára. Ehhez vagy a budapesti rendezésű Eb-n kell majd jól szerepelnie a férfi válogatottnak, vagy utána selejtezőket vívnia. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.