Tényleg Kínában folytathatja Gareth Bale

Több 444 videó?
Szeretném

Spanyol lapértesülések szerint gyakorlatilag eldőlt, hogy Gareth Bale Kínában folytatja, és a Real Madridtól a Jiangsu Suninghoz igazol három évre.  A szerződést hivatalosan még nem írták alá, de a beszámolók szerint nagyon közel a megállapodás. 

A 30 éves walesi játékos távozása azután vált biztossá, hogy a Real kispadjára visszatérő Zinedine Zidane közölte, nem tart igényt Bale játékára. Hírek szerint Bale heti egymillió fontot (!) kereshet majd Kínában. 

Bale játszott a Real Arsenal elleni felkészülési meccsén, de Zidane ennek ellenére is jelezte, hogy távozni fog, és ez lesz a legjobb mindenkinek. Pályára lépett az Atletico Madrid elleni, 7-3-as vereséget hozó barátságos meccsen is az Egyesült Államokban, de a meccs vége előtt félórával lecserélték. Feltehetően ez volt az utolsó alkalom, hogy a Real színeiben futbalozott. 

A walesi 85 millió fontért igazolt a Tottenhamtól a Realhoz 2013-ban, akkor ő volt a világ legdrágább játékosa. És az évek során hiába lőtt számos gólt (köztük egy nagyon emlékezetes találatot a Bl-döntőben), soha nem vált sem a közönség, sem a csapattársak kedvencévé. Pedig szinte mindent megnyert, amit lehetett, négy BL-siker mellett spanyol bajnok és kupagyőztes is lett. (BBC)