Tömegverekedés tört ki egy brit óceánjáró hajón, amin egy hatalmas hazafias partit tartottak

Tbg
2019 július 27., szombat 14:46
146

Két embert, egy férfit és egy nőt vettek őrizetbe, miután tömegverekedés tört ki a Britannia nevű óceánjáró hajón a vendégek között. Hatan sérültek meg a szokatlan incidensben.

A balhé állítólag azért tört ki, mert egy vendég bohócjelmezben jelent meg. Ez azért okozott visszatetszést a vendégsereg egy részében, mert a hazafias partira ünneplőt határoztak meg viseletként. A rendkívül óvatos beszámolók szerint is "rengeteg alkohol" fogyott, ez is hozzájárult a balhéhoz.

A csütörtök esti partiról készült videón a vendégek Nagy-Britannia zászlaját lobogtatva ültek az asztaloknál. A verekedés péntek hajnalban tört ki.

A fedélzeten tartózkodott Richard Gaisford, a Good Morning Britain műsorvezetője, így a világ percről-percre értesülhetett a brit belviszályról. Gaisford részletesen beszámolt az eseményekről, kiemelve, hogy a személyzet egy idő után a hangosbemondón fújt riadót, az éttermet pedig elsősegélyszobává kellett átalakítani.

Aki nem verekedett, az igyekezett elbújni, sokan a családjukkal voltak, és pánikba estek a fedélzeten.

A Britannia Szentpéterváron 2015-ben. Fotó: Peter Zimmermann/dpa Picture-Alliance/AFP

A Bergenből indult hajó végül rendben kikötött Southamptonban, ahol a helyi rendőrség vette át az ügyet.

Az óceánjáró hajókra nem jellemző esetről egy szaklap azt írja, az elmúlt években egyre olcsóbbak lettek az ilyen hajóutak, egyre többen veszik őket igénybe, a társaságok pedig az alkohol eladásából csinálnak óriási bevételt. 

Szintén ez a szaklap gyűjtötte össze az elmúlt időszak öt, videón is megörökített tömegverekedését, amely óceánjárón tört ki. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt