Tömegverekedés tört ki egy brit óceánjáró hajón, amin egy hatalmas hazafias partit tartottak

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Két embert, egy férfit és egy nőt vettek őrizetbe, miután tömegverekedés tört ki a Britannia nevű óceánjáró hajón a vendégek között. Hatan sérültek meg a szokatlan incidensben.

A balhé állítólag azért tört ki, mert egy vendég bohócjelmezben jelent meg. Ez azért okozott visszatetszést a vendégsereg egy részében, mert a hazafias partira ünneplőt határoztak meg viseletként. A rendkívül óvatos beszámolók szerint is "rengeteg alkohol" fogyott, ez is hozzájárult a balhéhoz.

A csütörtök esti partiról készült videón a vendégek Nagy-Britannia zászlaját lobogtatva ültek az asztaloknál. A verekedés péntek hajnalban tört ki.

A fedélzeten tartózkodott Richard Gaisford, a Good Morning Britain műsorvezetője, így a világ percről-percre értesülhetett a brit belviszályról. Gaisford részletesen beszámolt az eseményekről, kiemelve, hogy a személyzet egy idő után a hangosbemondón fújt riadót, az éttermet pedig elsősegélyszobává kellett átalakítani.

Aki nem verekedett, az igyekezett elbújni, sokan a családjukkal voltak, és pánikba estek a fedélzeten.

A Britannia Szentpéterváron 2015-ben.Fotó: Peter Zimmermann/dpa Picture-Alliance/AFP

A Bergenből indult hajó végül rendben kikötött Southamptonban, ahol a helyi rendőrség vette át az ügyet.

Az óceánjáró hajókra nem jellemző esetről egy szaklap azt írja, az elmúlt években egyre olcsóbbak lettek az ilyen hajóutak, egyre többen veszik őket igénybe, a társaságok pedig az alkohol eladásából csinálnak óriási bevételt. 

Szintén ez a szaklap gyűjtötte össze az elmúlt időszak öt, videón is megörökített tömegverekedését, amely óceánjárón tört ki. (BBC)