A koreai rendőrség szexuális zaklatás vádjával előállította Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes úszót, aki 10 napig nem hagyhatja el az országot

2019 július 28., vasárnap 10:21
Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmesként nyilatkozik

A New York Times friss cikke szerint a magyar küldöttség egyik tagja is megerősítette, hogy a dél-koreai rendőrség vasárnap hajnalban egy bárban letartóztatta, kihallgatta, majd később szabadon engedte Kenderesi Tamást, a vizes világbajnokságon résztvevő magyar úszócsapat tagját. 

A Yonhap hírügynökség úgy tudja, hogy Kenderesi tagadta az ellene felhozott vádakat. A Yonhap cikke szerint - az írásban meg nem nevezett - Kenderesi egy 18 éves nőt zaklathatott hajnali 3 óra tájban az éjszakai bárban, a nő pedig azonnal kihívta a rendőrséget, akik a helyszínen őrizetbe is vették a sportolót.

Bár Kenderesi már szabadlábon van, az ellene folyó eljárás miatt 10 napig még semmiképpen sem hagyhatja el az országot.

A 22 éves Kenderesi Tamás csütörtökön nyolcadik helyet ért el a férfi 200 méteres pillangóúszásban. Kenderesi a riói olimpián 19 évesen, óriási meglepetésre szerzett bronzérmet 200 méteres pillangóúszásban.

Update:

A Magyar Úszó Szövetség az imént közleményt adott ki arról, hogy Kenderesit megilleti az ártatlanság vélelme, de he bebzonyodona a bűnössége, tőlük is súlyos büntetésre számíthat.