Magyar Úszó Szövetség: Kenderesit megilleti az ártatlanság vélelme, de ha vétkes, súlyos büntetésre számíthat

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

Gyorsan kiadott egy közleményt a Magyar Úszó Szövetség, miután robbant a hír, hogy Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes pillangóúszót a dél-koreai rendőrség egy időre őrizetbe vette a világbajnokság utolsó napjának hajnalán, szexuális zaklatás vádjával.

Íme a közlemény teljes szövege:

A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak.

(via 24.hu)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.