A Szabadság hídra feküdtek a klímatüntetők

A klímatüntetéseket és figyelemfelhívó akciókat szervező Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország újra közös behalást (die-in) szervezett, hogy felhívja a figyelmet a klímakatasztrófa veszélyeire.

Májusban a Kossuth téren haltak be a tüntetők, akkor kb. 150-200 ember feküdt a földre egyszerre, ezzel akarták jelezni, hogy a Föld pusztítása tömegek halálához vezethet. Most skandálás után két eső között újra több száz ember lefeküdt a földre az autós forgalom előtt lezárt Szabadság hídon.

Fotó: Boros Júlia/444

Koncertek is vannak, Roots 4Ward/G Ras & The Planeteerz akusztikus reggae-koncert és DJ GLMB & Malembe afro-partit csinál. Az áramot a Greenpeace mobil napelemszettje adja.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.