A Szabadság hídra feküdtek a klímatüntetők

klímaváltozás
2019 július 28., 17:08

A klímatüntetéseket és figyelemfelhívó akciókat szervező Fridays for Future Magyarország és az Extinction Rebellion Magyarország újra közös behalást (die-in) szervezett, hogy felhívja a figyelmet a klímakatasztrófa veszélyeire.

Májusban a Kossuth téren haltak be a tüntetők, akkor kb. 150-200 ember feküdt a földre egyszerre, ezzel akarták jelezni, hogy a Föld pusztítása tömegek halálához vezethet. Most skandálás után két eső között újra több száz ember lefeküdt a földre az autós forgalom előtt lezárt Szabadság hídon.

photo_camera Fotó: Boros Júlia/444

Koncertek is vannak, Roots 4Ward/G Ras & The Planeteerz akusztikus reggae-koncert és DJ GLMB & Malembe afro-partit csinál. Az áramot a Greenpeace mobil napelemszettje adja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.