Guiness-rekordot döntött egy magyar egyetemista, aki 24 óra alatt 7 országon biciklizett át

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Kővári Dávid mesterszakos hallgató bekerül a Guiness-rekordok könyvébe, miután 24 óra alatt 7 országon biciklizett át, ezzel ő lett az ember, aki a legtöbb országba eljutott biciklivel egy nap alatt.

  • Az első rekordot 2013-ban állította be egy brit férfi, aki Csehországból Ausztrián és Szlovákián át Magyarországra jött.
  • Pár évvel később egy másik ember Belgiumból Hollandián, Németországon és Luxemburgon át Franciaországba ért.
  • Az eddigi rekordot egy német tartotta, aki 2016-ban Olaszországból indult, majd Svájcon, Liechtensteinen, Ausztrián és Németországon át eljutott Franciaországba.

Kővári Dávid viszont Lengyelországból indult, és Csehországon, Szlovákián, Ausztrián, Magyarországon és Szlovénián át Horvátországig tekert, a táv több mint 500 km volt.

Kővári úgy tervezte meg az utat, hogy a szóba jöhető utakat három kategóriába sorolta: tökéletes, nehéz és elkerülendő, és igyekezett lehetőleg tökéletes útszakaszokat választani, ahol jobb minőségű az út, és nincs túl nagy forgalom.

22 óra után érkezett Horvátországba, a legközelebbi határ a Bosznia-Hercegovináé volt, de az 228 km-re volt, már nem tudta volna elérni.

Kamerán, GPS-en és szerszámokon kívül csak apróságokat vitt magával, az anyja pedig salátát és szusit csomagolt neki. (GWR)