Hosszú a legjobb idővel döntős, Verrasztó összeomlott

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagy fölénnyel, majdnem két másodperces előnnyel jutott első helyen a döntőbe női 400 vegyesen Hosszú Katinka, aki a szám négyszeres világbajnoka, olimpiai címvédője és világcsúcstartója. Nyolcadik helyen az a Jakabos Zsuzsanna is döntőbe csusszant, akinek utána még arra a bon mot-ra maradt ereje, hogy

“A 400 vegyesben az az örömteli, amikor felnézel a táblára.”

Férfi 200 méter vegyesúszásban a legutóbb világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid jócskán, öt másodperccel elmaradt a saját maga által várt időeredménytől, összesítésben csak 13. lett, így nem jutott döntőbe. 

"Sajnos ezt most benéztem. Minden rossz volt, de nem tudom miért, de az első métertől rossz volt. Több éve nem fordult elő velem ilyen" - nyilatkozta a futama után. Érdekesség, hogy az őt a legutóbb legyőző amerikai Kalisz is kiesett.

Bernek Péter ugyabennebn a számban először igazán csalódott volt, mert 9. idejével pont lemaradt a döntőről, de a 8. helyezett német Heintz csípősérülés miatt visszalépett, így Bernek végül mégis döntőzhet. 

A Burián Katalin, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn összetételű női vegyesváltó a vébé egyik leggyengébb magyar teljesítményével 19. lett 21-ből, csak Törökországot és Szingapúrt megelőzve. 

A férfiak ugyanebben a számban a Bohus Richárd, Horváth Dávid, Szabó Szebasztián, Németh Nándor összeállításban csak 12-ikek lettek ugyan, de ez a 3:35.11-es időeredmény miatt olimpiai kvótát ért.

A döntők magyar idő szerint délután egykor kezdődnek, a két magyar érdekeltségű döntő két óra egy és tizenkilenc perckor várható.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.