Hosszú a legjobb idővel döntős, Verrasztó összeomlott

Nagy fölénnyel, majdnem két másodperces előnnyel jutott első helyen a döntőbe női 400 vegyesen Hosszú Katinka, aki a szám négyszeres világbajnoka, olimpiai címvédője és világcsúcstartója. Nyolcadik helyen az a Jakabos Zsuzsanna is döntőbe csusszant, akinek utána még arra a bon mot-ra maradt ereje, hogy

“A 400 vegyesben az az örömteli, amikor felnézel a táblára.”

Férfi 200 méter vegyesúszásban a legutóbb világbajnoki ezüstérmes Verrasztó Dávid jócskán, öt másodperccel elmaradt a saját maga által várt időeredménytől, összesítésben csak 13. lett, így nem jutott döntőbe. 

"Sajnos ezt most benéztem. Minden rossz volt, de nem tudom miért, de az első métertől rossz volt. Több éve nem fordult elő velem ilyen" - nyilatkozta a futama után. Érdekesség, hogy az őt a legutóbb legyőző amerikai Kalisz is kiesett.

Bernek Péter ugyabennebn a számban először igazán csalódott volt, mert 9. idejével pont lemaradt a döntőről, de a 8. helyezett német Heintz csípősérülés miatt visszalépett, így Bernek végül mégis döntőzhet. 

A Burián Katalin, Sztankovics Anna, Szilágyi Liliána, Verrasztó Evelyn összetételű női vegyesváltó a vébé egyik leggyengébb magyar teljesítményével 19. lett 21-ből, csak Törökországot és Szingapúrt megelőzve. 

A férfiak ugyanebben a számban a Bohus Richárd, Horváth Dávid, Szabó Szebasztián, Németh Nándor összeállításban csak 12-ikek lettek ugyan, de ez a 3:35.11-es időeredmény miatt olimpiai kvótát ért.

A döntők magyar idő szerint délután egykor kezdődnek, a két magyar érdekeltségű döntő két óra egy és tizenkilenc perckor várható.