Hosszú Katinka a 400 vegyes világbajnoka

2019 július 28., vasárnap 12:38
119

Magasan a legjobb idővel jutott a 400 méteres női vegyesúszás döntőjébe a szám négyszeres világ- és egyszeres olimpiai bajnoka, illetve világcsúcstartója, Hosszú Katinka, aki lényegében egy pillanatig sem hagyta kétségek között a szurkolóit, hogy ki a szám királya, vagyis királynője.

Hosszú pillangón jól kezdett, végig simán vezetett. Háton a japán Ohasi egy időre átvette tőle a vezetést, de Hosszú mellen megtörte egyetlen komoly ellenfelét, hogy a gyors után nagy fölénnyel fusson be az első helyen. Hosszú ezzel sorozatban negyedszer, összesen pedig ötödjére lett a szám világbajnoka.

Jakabos Zsuzsanna erős kezdés után a 7. helyen végzett. A döntő után azt mondta, hogy élvezte az úszást, és örült, hogy ismét döntőbe jutott ebben a számban.

A győzelem után Hosszú arról beszélt, hogy Dél-Koreában néha nem érezte "azt az izgalmat, azt az adrenalint", amit a korábbi vébéken, főleg legutóbb Budapesten, de végül rájött, hogy ezt előnnyé tudja kovácsolni, mert "hideg fejjel tudok versenyezni". A szurkolóit megnyugtathatja, hogy Hosszú megerősítette, hogy ezzel együtt a mai napig imád versenyezni. Feltűnő volt, hogy Hosszú a futam utáni interjú közben milyen kedvesen említette meg Jakabost, mert ez nem mindig volt így.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt