A Washington Post észrevette, hogy már egy éve rossz az algoritmus, ami a bestseller-listájukat számolja

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Washington Post pénteken publikált egy közleményt, amiben leírták, hogy a tavaly év elején elindított algoritmusuk, amivel az amerikai bolti és az amazonos online könyveladásokat összegző bestsellerlistájukat előállították, 2018 májusa óta hibásan működött, és ennek megfelelően a listáik sem voltak mindig pontosak.

A korrigált listákat 2018 májusáig visszamenőleg most publikálták is, és megígérték, hogy ezentúl az algoritmus által összeállított listákat mindig ember fogja ellenőrizni a publikálás előtt.

Az algoritmus feladata csak a bolti és online listák összegzése volt, ez az, amit ezentúl ellenőrizni fognak.

A Washinton Post könyves hírlevele és tartalmai széles körben elismertnek számítanak az Egyesült Államokban, és azon kívül is. (The Digital Reader)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.