A Washington Post észrevette, hogy már egy éve rossz az algoritmus, ami a bestseller-listájukat számolja

külföld
2019 július 29., 16:20
comments 99

A Washington Post pénteken publikált egy közleményt, amiben leírták, hogy a tavaly év elején elindított algoritmusuk, amivel az amerikai bolti és az amazonos online könyveladásokat összegző bestsellerlistájukat előállították, 2018 májusa óta hibásan működött, és ennek megfelelően a listáik sem voltak mindig pontosak.

A korrigált listákat 2018 májusáig visszamenőleg most publikálták is, és megígérték, hogy ezentúl az algoritmus által összeállított listákat mindig ember fogja ellenőrizni a publikálás előtt.

Az algoritmus feladata csak a bolti és online listák összegzése volt, ez az, amit ezentúl ellenőrizni fognak.

A Washinton Post könyves hírlevele és tartalmai széles körben elismertnek számítanak az Egyesült Államokban, és azon kívül is. (The Digital Reader)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.