A Washington Post észrevette, hogy már egy éve rossz az algoritmus, ami a bestseller-listájukat számolja

külföld
2019 július 29., 16:20
comments 102

A Washington Post pénteken publikált egy közleményt, amiben leírták, hogy a tavaly év elején elindított algoritmusuk, amivel az amerikai bolti és az amazonos online könyveladásokat összegző bestsellerlistájukat előállították, 2018 májusa óta hibásan működött, és ennek megfelelően a listáik sem voltak mindig pontosak.

A korrigált listákat 2018 májusáig visszamenőleg most publikálták is, és megígérték, hogy ezentúl az algoritmus által összeállított listákat mindig ember fogja ellenőrizni a publikálás előtt.

Az algoritmus feladata csak a bolti és online listák összegzése volt, ez az, amit ezentúl ellenőrizni fognak.

A Washinton Post könyves hírlevele és tartalmai széles körben elismertnek számítanak az Egyesült Államokban, és azon kívül is. (The Digital Reader)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt