Az érkező vonat elé löktek egy nyolcéves kisfiút és az anyját a frankfurti pályudvaron, a gyerek azonnal meghalt

bűnügy
2019 július 29., 13:32
comments 760
photo_camera A gyilkosság helyszíne Fotó: FRANK RUMPENHORST/AFP

Egy érkező ICE szuperexpressz elé lökött egy 40 éves eritreai férfi egy nyolcvéves kisfiút és az anyját a frankfurti pályaudvaron hétfőn délelőtt. A nő az utolsó pillanatban át tudott gurulni a két vágány közötti részre, a gyereket azonban eltalálta és azonnal megölte a vonat. A tettes megpróbált elmenekülni a helyszínről, de az utasok utána futottak és feltartóztatták a rendőrök megérkezéséig. 

Az esetet sértelenül megúszó anyát és több szemtanút is sokk miatt kellett ellátni, a nőt kórházba szállították. A 40 éves eritreai férfi egy harmadik személyt, egy másik nőt is meg akart ölni, de ő ellent tudott tartani a lökésnek és nem esett a sínekre. 

A Welt úgy tudja, hogy a tettes vérében kokain nyomait találták, de az első vizsgálat eredménye alapján azt még nem tudni, hogy az akció idején is droghatás alatt állt-e, vagy csak korábban fogyasztott kokaint.

A rendőrségtől származó első információk szerint a három potenciális áldozat és a tettes nem ismerték egymást.

Ez rövid időn belül a második hasonló eset Németországban. Július huszadikán Voerde kisváros pályaudvarán egy 28 éves férfi egyetlen szó nélkül a vonat elé lökött egy 34 éves nőt, aki meghalt a gázolásban, a tettes azóta sem volt hajlandó megszólalni, de azt már tudják, hogy nem ismerték egymást az áldozattal.

(via Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.