Sikerült fertőzésmentessé tenni a Vidi vadiúj stadionját

sport
2019 július 29., 10:51
comments 31

Mégis az új, székesfehérvári stadionban kezdheti az NB 1-et a Videoton, amit eddigi Vidinek hívtak, most meg már Mol Fehérvárnak. A csapat eddig Felcsúton játszott, ugyanis a stadion ivóvizében kimutatták a Pseudomonas aeruginosa nevű baktérium jelenlétét. Ez egy, a legtöbb antibiotikummal szemben ellenálló szuperbaktérium, a fogyasztása pedig nem túl egészséges, ezért a hatóságok nem engedélyezték, hogy a Videoton Vidi MOL Székesfehérvár használja a stadiont.

A klub most kiadott egy közleményt, amiben azt írják, az önkormányzatától és a szakhatóságoktól is olyan írásos biztosítékokat kaptak, amelyek alapján labdarúgó-mérkőzéseket rendezhetnek a stadionban. Hétfőn az MLSZ is hitelesítette a pályát, így vasárnap Székesfehérváron kezdi meg az új bajnoki idényt a csapat.

A csapat az UEFA-tól is kérte, hogy amennyiben továbbjutnak az Európa-liga selejtezőin, a meccseiket már ne Felcsúton kelljen megrendezniük, hanem otthon játszhassanak, de erre a kérvényre még nem kaptak választ. (Nemzeti Sport)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.