Amerikaielnökválasztás2020
Trump
43%
232
Biden
57%
306

Bernie Sanders Cardi B-vel beszélgetett a klímaváltozásról, a diákok adósságáról és a minimálbér emeléséről

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A 77 éves szocialista Bernie Sanders hétfőn összeállt Cardi B 26 éves rapperrel, hogy a kampányvideóval megszólítsa a fiatalokat a 2020-as elnökválasztás egyik demokrata párti jelöltje.

Bernie Sanders demokrata elnökjelölt a kaliforniai Santa Monicában 2019. július 26-án.Fotó: Mario Tama/AFP

Bernie Sanders azt mondta, több témát is érintett Cardi B-vel, például a diákok adósságának eltörlését, a klímaváltozást és a minimálbér emelését. Az interjút a TEN Nail Barban vették fel, ami egy manikűrös szalon, aminek két fekete nő a tulajdonosa.

Cardi B fellép a Summer Jam 2019-en a New Jersey-i MetLife Stadionban 2019. június 2-án.Fotó: Nicholas Hunt/AFP

A találkozó után Cardi B köszönetet mondott a szenátornak, amiért leült vele beszélgetni, és megosztotta vele az ország átalakításáról szóló terveit. Cardi B korábban azt írta, Sanders – aki egyébként akkora szocialista, hogy az 1980-as évek végén a Szovjetunióban nyaralt – nagyon régóta az emberi jogok és az egyenlőség támogatója, és „cserben hagytuk” 2016-ban, amikor végül nem ő, hanem Hillary Clinton lett Donald Trump kihívója, és el is bukott.

A múlt héten Sanders Jimmy Kimmelnek azt mondta, többször is beszélt telefonon a rapperrel, aki „nagyon okos”, és mélyen aggódik amiatt, ami az országban zajlik.

Cardi B a Fashion Nova x Cardi B Collection Launch Party-n a Los Angeles-i Hollywood Palladiumban 2019. május 8-án.Fotó: Image Press Agency/NurPhoto

A politikus és a popzenész tavaly április óta van jóban, akkor ugyanis Cardi B egy interjúban dicsérte Franklin D. Rooseveltet, aki Sandersnek is nagy példaképe, és Sanders arról twittelt, hogy „Cardi B-nek igaza van”. Sanders azt mondta, Cardi B a fiataloknak azokról a fontos dolgokról beszél, amiken ők is gondolkodnak, és ezt ő nagyon támogatja.

Fotó: Ser Baffo/AFP

Arra a kérdésre, hogy Cardi B fog-e fellépni a beiktatásán, ha megnyerné az elnökválasztást, Sanders azt mondta, majd felállítanak egy bizottságot, hogy ezt eldöntse. (CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.