Művészek mérleghintákat szereltek az amerikai-mexikói határfalba, a gyerekek egyből játszani is kezdtek vele

MŰVÉSZET
2019 július 30., 10:37
comments 119

Két amerikai művész-tervező, a San José State egyetemen dizájnt oktató Virginia San Fratello és a Berkeleyn építészetet tanító Ronald Rael 2009-ben "Mérleghintafal" címmel rajzolták meg egy konceptuális műalkotás terveit. 

A munka azt az egyszerű üzenetet közvetítette volna, hogy mind egyenlőek vagyunk és ha néha fizikai akadályok választanak is el minket egymástól, mégis van mód arra, hogy kapcsolatba kerüljünk egymással.

link Forrás

Az ilyen konceptuális tervek ritkán valósulnak meg a gyakorlatban, de ezúttal pontosan ez történt. Mexikói művészek és aktivisták segítségével ugyanis az ötlet megszületése után tíz évvel most ténylegesen legyártották a műalkotás részeit, majd fel is szerelték őket a falra, egészen pontosan arra a függőleges lécekből álló határkerítésre, ami az Új-Mexikó állambeli Sunland Park és a mexikói Ciudad Juarez között húzódik. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.