Alaposan leszúnyogirtózták egy pécsi kertváros lakóit

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egy pécsi utca lakói a saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen is a hivatalosan szúnyoggyérítésnek nevezett szúnyogirtás. És az, hogy a saját bőrükön, most nem afféle szóvirág: az ATV beszámolója szerint a kertvárosi utcába bekanyarodó szúnyogirtó autó tényleg lepermetezte a járókelőket. Embedelném a videót, de az ATV honlapja 2019-ben még mindig nem biztonságos (nem https), így technikailag megoldhatatlan a tartalmaik megosztása. Ha önöket nem zavarják az ilyen biztonsági kockázatok, akkor kattintsanak ide bátran.

Volt, aki futva menekült a szer elől, amiről a szakember nem jelentené ki, hogy veszélyes, de semmiképpen nem ajánlaná a belégzését sem.

A permetezett szer ugyanis egy speciális idegméreg, ami még a szúnyogoknál nagyobb rovarokat is megzavarja, de azt nem tudni, hogy az emberre hosszabb távon milyen hatása van.

A környéken lakók közül többen arra panaszkodtak, hogy semmilyen tájékoztatást nem kapnak. Mások szerint a felhívás megjelent különböző kiadványokban. A nyilvánvalóan fotelkomentelő származású megszólalók szerint pedig az a hülye, aki nem hallja meg már távolról a mérget permetező szúnyogirtó autót. "Ennek olyan hangja van, hogy tényleg, még az utcáról is meg lehet hallani, és az ember akkor már tudja, hogy ablakot csukok, mert be fog jönni" - közölte egyikük, Tolnai Józsefné az ATV-vel.

Az ATV mindenesetre megkereste a szúnyogirtásért felelős Katasztrófavédelmet, de egyelőre nem kapott választ.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.