Alaposan leszúnyogirtózták egy pécsi kertváros lakóit

Egy pécsi utca lakói a saját bőrükön tapasztalhatták meg, milyen is a hivatalosan szúnyoggyérítésnek nevezett szúnyogirtás. És az, hogy a saját bőrükön, most nem afféle szóvirág: az ATV beszámolója szerint a kertvárosi utcába bekanyarodó szúnyogirtó autó tényleg lepermetezte a járókelőket. Embedelném a videót, de az ATV honlapja 2019-ben még mindig nem biztonságos (nem https), így technikailag megoldhatatlan a tartalmaik megosztása. Ha önöket nem zavarják az ilyen biztonsági kockázatok, akkor kattintsanak ide bátran.

Volt, aki futva menekült a szer elől, amiről a szakember nem jelentené ki, hogy veszélyes, de semmiképpen nem ajánlaná a belégzését sem.

A permetezett szer ugyanis egy speciális idegméreg, ami még a szúnyogoknál nagyobb rovarokat is megzavarja, de azt nem tudni, hogy az emberre hosszabb távon milyen hatása van.

A környéken lakók közül többen arra panaszkodtak, hogy semmilyen tájékoztatást nem kapnak. Mások szerint a felhívás megjelent különböző kiadványokban. A nyilvánvalóan fotelkomentelő származású megszólalók szerint pedig az a hülye, aki nem hallja meg már távolról a mérget permetező szúnyogirtó autót. "Ennek olyan hangja van, hogy tényleg, még az utcáról is meg lehet hallani, és az ember akkor már tudja, hogy ablakot csukok, mert be fog jönni" - közölte egyikük, Tolnai Józsefné az ATV-vel.

Az ATV mindenesetre megkereste a szúnyogirtásért felelős Katasztrófavédelmet, de egyelőre nem kapott választ.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.