Gulyás szerint a Microsoft korrupciósbotrányáról "a magyar hatóságoknak semmilyen hivatalos tudomása nincsen"

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"A kormány nem foglalkozik üzleti ügyekkel, én pedig különösen nem foglalkozom azzal," kommentálta a Miniszterelnökséget vezető miniszter az RTL Klub kérésére azt a szerdai hírt, ami szerint Mészáros Lőrinc Orbán Viktor édesapjának fizet bérleti díjat a nemrég megvásárolt golfklubjáért. Arra a felvetésre, hogy így csorgathat vissza a felcsúti milliárdos pénzt a miniszterelnöknek, Gulyás Gergely úgy reagált, hogy 

"nem látom azt be, hogy ha valaki valamit valakitől bérel, és azt piaci áron teszi, akkor az milyen vádak megfogalmazására ad lehetőséget." 

A miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján elárulta: 

Franciaországban nyaral majd.

A Microsoft magyarországi korrupciós botrányáról Gulyás szerint

"a magyar hatóságoknak semmilyen hivatalos tudomása nincsen."

Arra a kérdésre, hogy az ügyészség indított-e bármilyen nyomozást az ügyben, úgy válaszolt, hogy

"mivel az ügyészség független nem látta okát annak, helyesen, hogy engem erről értesítsen."

A Microsoft Magyarország még 2013 és 2015 között növelte a szoftverértékesítések árrését, hogy az így keletkezett többletet „korrupt célokra” használja. A csalássorozat lényege: állami szervek úgy vásároltak Microsoft licenceket, hogy közbeiktattak pár megbízható közvetítő céget, amiknél óriási (40 százalékos) profit keletkezett.