Összesen negyedmilliárd forint, fejenként 8,3 euró kompenzációt fizet utasainak a WizzAir

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Egyezséget kötött a Gazdasági Versenyhivatallal a WizzAir. A GVH-hot számos fogyasztói panasz érkezett a cég Wizz Flex nevű kiegészítő szolgáltatásával kapcsolatban. Ez elvileg azt nyújtaná, hogy az erre befizető utasoknak lehetőségük volt járatmódosítási díj nélkül, elvben mindössze az esetleges vitel- és poggyászdíj-különbözet megfizetésével módosítaniuk a repjegyüket.

A GVH szerint viszont a gyakorlatban több olyan részletszabály volt, amelyről vélhetően nem is tájékoztatták megfelelően a fogyasztókat, amelyek valójában jelentősen csökkenthetik az ingyenes járatmódosítások számát. Például a retúrjegyet vásárlók az odaút megkezdése után a visszaút útvonalát már nem módosíthatták, és előzetesen is csak együtt változtatthatták a két útvonalat. Több utas együtt vásárolt repülőjegyének módosítására se volt lehetőség, mindegyik utas jegyét csak egyszerre lehetett változtatni.

A WizzAir az eljárás során vállalta, hogy a Wizz Flex szolgáltatásukat 2010 óta igénybe vevő valamennyi fogyasztónak általány-kompenzációt ír jóvá. 120-220 ezer ember részesülhet ilyen kompenzációban, melynek összegét így utasonként 8,3 euróban határozták meg. A jogosultak ezt öt éven belül használhatják fel a WizzAir szolgáltatásaira befizetve, vagy bankszámlaszámuk megküldésével kérhetik annak pénzre váltását.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.