Összesen negyedmilliárd forint, fejenként 8,3 euró kompenzációt fizet utasainak a WizzAir

2019 július 31., szerda 9:04
65

Egyezséget kötött a Gazdasági Versenyhivatallal a WizzAir. A GVH-hot számos fogyasztói panasz érkezett a cég Wizz Flex nevű kiegészítő szolgáltatásával kapcsolatban. Ez elvileg azt nyújtaná, hogy az erre befizető utasoknak lehetőségük volt járatmódosítási díj nélkül, elvben mindössze az esetleges vitel- és poggyászdíj-különbözet megfizetésével módosítaniuk a repjegyüket.

A GVH szerint viszont a gyakorlatban több olyan részletszabály volt, amelyről vélhetően nem is tájékoztatták megfelelően a fogyasztókat, amelyek valójában jelentősen csökkenthetik az ingyenes járatmódosítások számát. Például a retúrjegyet vásárlók az odaút megkezdése után a visszaút útvonalát már nem módosíthatták, és előzetesen is csak együtt változtatthatták a két útvonalat. Több utas együtt vásárolt repülőjegyének módosítására se volt lehetőség, mindegyik utas jegyét csak egyszerre lehetett változtatni.

A WizzAir az eljárás során vállalta, hogy a Wizz Flex szolgáltatásukat 2010 óta igénybe vevő valamennyi fogyasztónak általány-kompenzációt ír jóvá. 120-220 ezer ember részesülhet ilyen kompenzációban, melynek összegét így utasonként 8,3 euróban határozták meg. A jogosultak ezt öt éven belül használhatják fel a WizzAir szolgáltatásaira befizetve, vagy bankszámlaszámuk megküldésével kérhetik annak pénzre váltását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt