Új magyar tagokat választott testületébe az európai Akadémia

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

„Öt, tudományos munkáját Magyarországon végző magyar kutatót – közöttük akadémikust és az MTA doktorait – választott tagjai közé az Academia Europaea. Velük együtt az intézménynek jelenleg összesen 121 magyarországi tagja van” - írja a Magyar Tudományos Akadémia.

Az öt új magyar tag a következő kutatókból áll:

  • Bíró László Péter akadémikus
  • Győrffy Balázs, az MTA doktora
  • Kornai András, az MTA doktora
  • Kellermayer Miklós, az MTA doktora 
  • Apatóczky Ákos Bertalan, a Károli egyetem docense, SZTE_BTK

Az Academia Eurpaeat 1985-ben hozták létre az Európai Unió keretei között. Az intézménynek jelenleg több mint 4000 tagja van, akiket az európai országok állampolgárai közül választanak – aktuális lakóhelyüktől függetlenül, jelenleg 121 magyar tagja van.

Az intézmény célkitűzései között szerepel az európai kutatások eredményeinek népszerűsítése és terjesztése, az interdiszciplináris és nemzetközi kutatási együttműködések támogatása, valamint a társadalom figyelmének felhívása a tudományos eredmények hasznosságára. (MTA)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.