Zivatar és felhőszakadás miatt több járásra másodfokú riasztásokat adtak ki

2019 július 31., szerda 10:10
31

Az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetése szerint Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vannak, illetve lehetnek érvényben másodfokú riasztások mind a zivatar, mind a felhőszakadás veszélye miatt.

Az ország többi területén elsőfokú riasztások vannak, illetve lehetnek még érvényben.

Szórványosan lehetnek zivatarok viharos széllel, helyenként felhőszakadással és jégesővel. A Dunától keletre – ezen belül nagyobb eséllyel az Alföldön – kora este a zivatarokat néhol 90 km/óra feletti széllökés, és nagyobb méretű jég is kísérheti, továbbá a keleti országrészben lokálisan 50 milliméternél több csapadékra is van esély.

Éjjel a zivatarok nagy része megszűnik, de főleg keleten még hajnalban is lehet villámlás, ott néhol felhőszakadás is előfordulhat.

Csütörtökön főleg a keleti, északkeleti országrészben lesznek kedvezőek a feltételek zivatarok kialakulásához, amiket az intenzív csapadékhullás mellett viharos szél és néhol nagyobb szemű jég is kísérhet. Az esti, késő esti órákban a nyugati tájak fölé is besodródhat egy-két zivatar. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt