Női bíró soha nem vezetett még ilyen fontos férfimeccset

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
Fotó: DAMIEN MEYER/AFP

Futballtörténelmet írt az UEFA bírókijelölő bizottsága: úgy döntöttek, hogy a BL és az Európa Liga győztesének meccsét, vagyis az augusztus 14-én rendezendő Szuperkupát Stéphanie Frappart vezeti. A meccset Isztambulban rendezik. A találkozó bírói csapatának többsége nőkből fog állni, Frappart két asszisztense ugyanis a francia Manuela Nicolosi és az ír Michelle O’Neal lesznek.

Frappart 2011-ben a francia harmadosztályban kezdett meccseket vezetni, 2014-ben ő volt az első nő, aki francia másodosztályú meccsen fújhatott, idén áprilisban pedig szintén elsőként vezetett elsőosztályú férfi bajnokit.

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.