Női bíró soha nem vezetett még ilyen fontos férfimeccset

sport
2019 augusztus 02., 12:33
comments 91
Stéphanie Frappart lesz az egyik női bíró a katari világbajnokságon.
photo_camera Fotó: DAMIEN MEYER/AFP

Futballtörténelmet írt az UEFA bírókijelölő bizottsága: úgy döntöttek, hogy a BL és az Európa Liga győztesének meccsét, vagyis az augusztus 14-én rendezendő Szuperkupát Stéphanie Frappart vezeti. A meccset Isztambulban rendezik. A találkozó bírói csapatának többsége nőkből fog állni, Frappart két asszisztense ugyanis a francia Manuela Nicolosi és az ír Michelle O’Neal lesznek.

Frappart 2011-ben a francia harmadosztályban kezdett meccseket vezetni, 2014-ben ő volt az első nő, aki francia másodosztályú meccsen fújhatott, idén áprilisban pedig szintén elsőként vezetett elsőosztályú férfi bajnokit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.