Észak-Korea most sorozatvető rakétarendszert tesztelt

külföld
2019 augusztus 03., 07:35
comments 45

Pénteken újra rakétákat teszteltek Észak-Koreában. Az elmúlt két hétben teszteltek már egy olyan rakétát, amit a dél-koreai hadsereg új típusú fegyverként jellemzett, és teszteltek hagyományos rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.

Most pénteken megint új típusú fegyvert, egy nagy kaliberű sorozatvető rakétakilövőt teszteltek Kim Dzsongun jelenlétében az észak-koreai állami hírügynökség szerint.

A kísérlettel a rakéták repülési, irányítási és célba jutási tulajdonságait tették próbára. Kim saját hírügynöksége szerint "nagyon elégedett" volt.

Szakértők szerint Phenjan az újabb és újabb kísérletekkel nyomást akar gyakorolni az Egyesült Államokra az elakadt atomfegyver mentesítési tárgyalások ügyében, illetve azt szeretné elérni, hogy mondják le a tervezett amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.