Nosztalgiamozdony-parádé van a Balatonnál

Nosztalgiamozdonyokkal indította több menetrendi járatát is szombaton a MÁV a Balatonra. Édesapám Balatonfüredre visszavonult nyugdíjasként volt olyan kedves, hogy lefényképezett párat - mármint szó szerint párat, vagyis kettőt:

  • egy M61-es Nohabot, ami délelőtt tíz után érkezett Füredre a Déliből, útban Tapolca felé;
  • majd egy M40-es Pupost, amely Tapolca felől húzott egy személyvonatot.
Érkezik a Tekergő gyors a Déliből.Fotó: dr. Király G. István
A Nohab közelrőlFotó: dr. Király G. István
A Pupos egy személyvonatot húzott TapolcátólFotó: dr. Király G. István
A Pupos a Balatonfüredi állomásonFotó: dr. Király G. István

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.