Áram nélkül maradt Indonézia fővárosa

külföld
2019 augusztus 04., 09:58

Nagyobb áramkimaradás volt az indonéziai fővárosban, Jakartában és néhány környező tartományban, miután Jáva szigetén több áramellátó központtal probléma lépett fel, közölte a PLN indonéziai áramszolgáltató vasárnap.

A tízmilliós indonéziai főváros legtöbb körzetében be kellett kapcsolni a generátorokat. Egyelőre nem tudni, hogy meddig tart az áramszünet, a PLN munkatársai dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

A helyi idő szerint délben kezdődött kimaradás miatt zavar keletkezett a jakartai tömegközlekedésben, és több utast ki kellett menteni vonatokról. A mobilszolgáltatás sem működik mindenhol, és sokfelé a közlekedési jelzőlámpák sem világítanak, ami nagy dugókhoz vezetett a forgalmas fővárosban.

A PLN közölte, az egyik elosztórendszer meghibásodása miatt megszakadt a kelet-nyugati irányú áramszállítás. A területen mintegy 100 millió ember él. Jakartában időről időre előfordulnak áramszünetek, de azok általában részlegesek és rövid ideig tartanak.

Az áramkimaradás nem okozott zavart a légi közlekedésben a jakartai repülőtéren, a generátoroknak köszönhetően. Anies Baswedan jakartai kormányzó biztosított mindenkit, hogy a kórházak is a megszokott módon működnek. (Reuters/MTI)